VELIKI DAN, OTVARA SE INSTITUT DEDINJE 2! Predsednik Vučić prisustvuje ceremoniji: Na ovo se čekalo 25 godina

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće ceremoniji otvaranja novoizgrađene zgrade Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“.

Svečano otvaranje zakazano je za 10 sati, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Zgrada ima sve što imaju najsavremenije klinike u Evropi i svetu. Milovan Bojić, direktor Instituta, kaže da će prvi pacijenti biti primljeni već danas.

Na 14.000 kvadratnih metara u najsavremenijim uslovima lečiće se oboleli od kardioloških i vaskularnih bolesti. U novu zgradu uloženo je 15 miliona evra. Zgrada ima sve što imaju najsavremenije klinike u Evropi i svetu.

Direktor Instituta Milovan Bojić za RTS kaže da će prvi pacijenti biti primljeni danas popodne.

„Usuđujem se reći, prošao sam sve vodeće evropske i svetske centre, u Americi, Japanu, meni se čini da je ovo bolje i od onog u Evropi i u Americi i Japanu. Ovo je zbir i Amerika i Japan zajedno. Mislim da su naši pacijenti dobili sve, ali i doktori“, kaže Bojić.

Dodaje da su na ovu bolnicu čekalo 25 godina i da će raditi sve ambulante, te najavljuje da će u ponedeljak biti urađena prva operacija, a u utorak 20 sa liste čekanja.

„Dobili smo sve što smo želeli, ali to treba da opravdamo kroz ljude, upravljanje resursima“, kaže Bojić.

Kamen temeljac za izgradnju Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje 2“ u Beogradu položen je u junu 2019. godine, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare