UHAPŠEN SIN STRAHINJINOG EGZEKUTORA: Lovrenović snabdevao oružjem Belivukov klan?!

Dušan Lovrenović (28) iz Velike Gradiške,sin Milivoja Lovrenovića, za kojim je raspisana poternica zbog likvidacije Strahinje Stojanovića (30) u septembru 2020. u Beogradu, uhapšen je u Hrvatskoj nakon što je tri meseca bio na poternici.

Lovrenović mlađi je bio na poternici, nakon što je policija u Republici Sprskoj u decembru prošle godine u akciji „Storidž 2“ razbila njegovu kriminalnu grupu i uhapsila 20 osoba zbog sumnje da su se bavili nedozvoljnom trgovinom narkoticima i oružjem. Podsetimo, tada su bosanski mediji pisali da se sumnja da je ova banda oružjem snadbevala i ekipu Veljka Belivuka. Pretpostavlja se da je deo tog naoružanja zaplenjeno u Ritopeku, prilikom hapšenja Belivuka i njegovih vojnika, i da su možda čak i neke likvidacije izvršili upravo s tim oružjem.

– Dušan Lovrenović se predao u Zagrebu u prisistvu advokata – prenosi Kurir pisanja Nezavisne.com :

– Sumnja da je on više od dve godine trgovao narkoticima i oružjem sa osobama uhapšenim u ovoj akciji, a grupa se bavila i prevozom i skladištenjem droge. Dušan je u dosadašnjoj istrazi osumnjičen da je bio glavni za nabavku droge sa uhapšenima u akciji „Storidž 2“. Osim droge nabavljao je i oružje, dok su novac kako se sumnja osumnjičeni međusobno delili.

Podsetimo, Dušanov otac Milivoje Lovrenović je na Interpolovoj poternici zbog ubistva Strahinje Stojanovića, koji je 13. septembra 2020. godine na Novom Beogradu raznet u eksploziji bombe postavljene pod njegov džip. Sedam dana kasnije inspektori su identifikovali Lovrenovića kao direktnog izvršioca ovog zločina.

– Sumnja se da je Milivoje bombu, velike razorne moći, postavio ispod Stojanovićevog vozila. Zatim ga je pratio na električnom biciklu i to od Strahinjinog stana na Galenici, koji se s devojkom iz Kolumbije Sonjom Suarez Gomez uputio na auto-trke na Ušću, do ulice Omladinskih brigada, trasom dugom osam kilometara, gde je na kraju pozivom s mobilnog telefona aktivirao eksploziv – podseća izvor.

U trenutku eksplozije u vozilu sa Strahinjom bila je i njegova devojka iz Kolubije, koja je ostala nepovređena, jer je bomba imala usmereno dejstvo samo na vozača.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare