SVI DETALJI ODLOŽENOG SUĐENJA: Belivuk i Miljković nisu dovedeni u sud, Slađana sva u BELOM, Šeprtlja i rukometaš se krili!

Pripremno ročište u slučaju protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i pripadnika njihove kriminalne grupe koja se tereti za ubistva, otmice i drogu, oružje i silovanje, odloženo je i juče u Specijalnom sudu u Beogradu, a prvookrivljeni Belivuk i Miljković nisu iz pritvora dovedeni u sud.

Suđenje je odloženo jer nije donesena odluka o zahtevu branjenika okrivljenih za izuzeće predsednika suda, postupajućeg sudije i sudskog veća, a suđenje je odloženo na nedoređeno vreme.

– Predsednik veća nas je obavestio da još nije donesena odluka po mom zahtevu za izuzeće postupajućeg tužioca i predsednika veća i predsednika Višeg suda – rekao je Dejan Lazarević, advokat Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Za razliku od prošlog puta, kada je u sudnici vladalo opsadno stanje, a u boksu za optužene bila gužva, sada je situacija bila dosta mirnija.

– U boksu za optužene sedeli su samo optuženi koji dolaze sa slobode ili imaju nanogicu. To su Nikola Stefanović, Vojislav Đorđević i Vladimir Dimitrijević, kao i jedina žena na optužnici Belivukovog klana, Slađana Sekulić – kaže naš izvor:

– Belivuk, Miljković i ostali optuženi koji se nalaze u klasičnom pritvoru nisu uopšte dovođeni u sud, tako da ni mere bezbednosti nisu bile podignute na najviši mogući nivo, kao prošlog puta. U delu sudnice u kom sede tužilac i advokati, bili su i svedoci-saradnici, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević.

Podsetimo, na prethodnom pripremnom ročištu, koje je u utorak odloženo, Veljko Belivuk je po ulasku u sudnicu pripretio svedocima-saradnicima, dobacivši im da su pi*ke.

Najveću pažnju ispred Specijalnog suda juče je privukla optužena Slađana Sekulić, koja se nalazi u kućnom pritvoru. Za razliku od prošlog puta kada je bila sva u crnom, juče je bila u bež-beloj kombinaciji.

Okrenula glavu

– Kada su novinari pokušali da joj postave pitanje, okrenula je glavu na drugu stranu, a kada je izlazila iz suda smejala se – kaže izvor Kurira.

Okrivljeni bivši rukometaš Partizana, Vojislav Đorđević, koji takođe dolazi sa slobode juče je došao u pratnji advokata, dok je Vladimir Dimitrijević, koji je bio Belivukov automehaničar i na Skaj aplikaciji imao nadimak Šeprtlja, kao i prošli put došao maskiran kapuljačom, naočarama i hiruškom maskom.

Udovica Pink Pantera 

Ljepojina žena sva u crnom

U Specijalni sud juče je došla i udovica Milana Ljepoje, Pink Pantera, koga su, kako se sumnja, u decembru 2020. u kući u Ritopeku ubili i samleli u mašini za mlevenje mesa Veljko Belivuk, Marko Miljković i pripadnici njihovog klana. Ona je u zgradu ušla spuštene glave, krijući kosom i naočarama lice, a imala je i masku preko usta. Ljepojina supruga ima status oštećene.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare