CRNA GORA UBLAŽILA KOVID MERE ZA PRELAZAK GRANICE: Evo šta to znači za državljane Srbije

Zbog sve povoljnije epidemiološke situacije u Crnoj Gori, Vlada Crne Gore donela je odluku da dodatno ublaži mere za prelazak granice.

– Usled pažljivo praćene epidemiološke situacije koja je sve povoljnija, što smo i najavili kao mogućnost, Vlada Crne Gore odlučila je da već od petka 11. marta do 25. marta 2022. dodatno ublaži mere – kaže direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore dr Igor Galić.

– Ukida se obaveza posedovanja kovid potvrda za ulazak u Crnu Goru, uz pridržavanje osnovnih epidemioloških mera i poštovanje dozvoljenog broja posetilaca.

Tako će, kako je najavio Galić, bez kovid potvrda svi u Crnoj Gori moći da uđu u ustanove kulture, pozorišta, bioskope, galerije, muzeje, ugostiteljske objekte, kladionice, kazina, dečje igraonice…

Crna Gora je, u skladu sa epidemiološkom situacijom, više puta menjala uslove prelaska granice za strane državljane. Poslednja mera koja će, kako je najavio Galić, biti na snazi do petka 11. marta jeste ispunjavanje jednog od četiri uslova iz digitalne kovid potvrde. Da podsetimo, uslovi su da je osoba potpuno vakcinisana propisanim brojem doza vakcina protiv korona virusa i da od dobijanja poslednje doze vakcine nije prošlo duže od šest meseci, da ima negativan PCR test ne stariji od 72 sata, da ima negativan brzi antigenski test ne stariji od 48 sati ili da ima dokaz da je preležala kovid-19 (pod uslovom da je prošlo ne manje od 10 dana i ne više od šest meseci od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa), prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare