U 14.30 časova POČINJE SUĐENJE DECENIJE: Ispred specijalnog suda visok stepen obezbeđenja!

Pred Specijalnim sudom, već je „vanredno stanje“ uoči početka suđenja Belivukovoj grupi koje je zakazano za 14.30 sati.

Prva grupa pritvorenika koji su u Centralnom zatvoru, već je u pratnji Žandarmerije prebačena u Ustaničku. Belivuk i Miljković neće biti transportovani, jer su oni u pritvoru u zgradi Specijalnog suda, prenosi Kurir.

Podsetimo, pripremno ročište u postupku protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i veće grupe okrivljenih koji se terete za pet ubistava, trgovinu drogom i druga teška krivična dela počinje danas u u Specijalnom sudu u Beogradu,a na optuženičkoj klupu nalazi se ukupno 29 muškaraca i jedna žena. Planirano je da se ročište održi još i 10. i 11. marta.

Tužilaštvo za organizovani kriminal tvrdi da su Belivuk i Miljković stvorili plan da se pod paravanom navijačke grupe „Principi“ sprovode otmice i ubistva pripadnika drugih kriminalnih grupa. Njih dvojica se smatraju važnim članovima kriminalnog „kavačkog klana“ koji je u ratu sa „škaljarskim“.

Kako je tužilaštvo navelo, žrtve su prevarom namamljene, mučene i ubijene u beogradskom naselju Ritopek. Njihova tele su komadana i takva snimljena da bi se fotografije poslale suparničkom klanu, mlevena u mesarskom mlinu, i potom bacana u obližnji Dunav.

Posle nedavne izmene zakonika, umesto nekadašnjih 40 godina zatvora kao maksimum za ubistvo uvedena je doživotna kazna zatvora. Zakonik o krivičnom postupku propisuje da je ročište zatvoreno za javnost, tužilac će izložiti optužnicu, okrivljeni se o njoj izjašnjavaju, obrazlažu se dokazi koji će biti izvedeni na glavnom pretresu. Trebalo bi da bude poznato i kad počinje glavni pretres.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare