Kijev ima novi zahtev: Direktni razgovori Putin -Zelenski! SAD još bez odluke o zabrani ruske nafte – UŽIVO 12. DAN RATA U UKRAJINI

Rat u Ukrajini ušao je u 12 dan. Mnogi najavljuju da je ova nedelja ključna za ratne operacije, pre svega za Rusiju, ali i vlast u Kijevu.

Ključna dešavanja

* Ruska pregovaračka delegacija stigla u Brest

* Novi Zeland uveo sankcije Putinu, Šojguu, a na listi još 100 Rusa

* Kretanje civila prate dronovi

* Formirana četiri koridora za izlazak iz Harkova, Marijupolja, Sumija i Kijeva

* Nikolajev zasut raketama

*Moskva pristala na privremno primirije za izvlačenje civila

22.30 Ukrajina traži direktne razgovore Putina i Zelenskog

21.45 SAD još nisu odlučile o zabrani ruske nafte

Sjedinjene Američke Države još nisu odlučile da li će zabraniti rusku naftu, saopštila je Bela kuća.

Sekretarka za medije Bele kuće Džen Psaki rekla je tokom današnjeg brifinga da su unutrašnji razgovori i dalje u toku o ruskoj nafti, dok zvaničnici razgovaraju o tome kako kazniti Rusiju za njenu invaziju na Ukrajinu, prenosi Rojters.

21.26 Bugarska: Nećemo podržati nove sankcije protiv ruske nafte

U slučaju da Evropska unija uvede nove moguće sankcije na uvoz nafte i gasa iz Rusije, Bugarska koja je zavisna od isporuka iz Rusije može da zatraži izuzeće od njih, izjavio je bugarski premijer Kiril Petkov.

„Bugarska će u potpunosti podržati sve vrste mera, ali od ove dve (nafta i gas) možemo zatražiti izuzeće. U ovom momentu nemamo alternativu i previše zavisimo od Rusije“, saopštio je Petkov u intervjuu agenciji Rojters.

Bugarski premijer je dodao da bi takve sankcije mogle ozbiljno da utiču na Bugarsku i njenu privredu.

21.00 Ruski pregovarač: Četvrta runda pregovora uskoro?

„Četvrta runda pregovora sa Ukrajinom se očekuje u vrlo, veoma bliskoj budućnosti“, rekao je ruski pregovarač, prenosi Rojters. Ruski pregovarač Leonid Slucki je tako potvrdio da će uskoro biti održana još jedna runda pregovora, ali nije precizirao tačan datum. „Sledeći, četvrti krug biće održan u Belorusiji u vrlo, veoma bliskoj budućnosti“, rekao je Slucki za rusku državnu televiziju. On je rekao da još neće reći tačan datum i da bi taj datum mogao biti definisan sutra.

20.56 Poginuo ukrajinski glumac

Paša Li, ukrajinski glumac i televizijski voditelj, ubijen je u ruskom granatiranju Irpina, grada koji se nalazi zapadno od Kijeva, javlja Independent. Imao je 33 godine.

20.22 Nemačka primila 50 hiljada izbeglica iz Ukrajine, Britanija samo 50!

U Nemačkoj je do sada registrovano 50.294 izbeglica iz Ukrajine, a u Berlin stiže svakodnevno više od 10.000 ljudi, preneo je danas Dojče vele (Deutsche Welle) i dodao Velika Britanija prima samo ograničen broj izbeglica i to po uobičajenoj proceduri. Izdato svega 50 viza.

20.17 U Kijevu besne artiljerijski dueli

19.04 Završeni pregovori

Pregovori Rusije i Ukrajine u Brestskoj oblasti su završeni, saopštila je pres služba ruske ambasade u Belorusiji.

„Treća runda rusko-ukrajinskih pregovora u Belorusiji je završena“, navodi se u saopštenju ambasade na Telegramu.

Runda je završena „malim pozitivnim pomacima” u vezi sa potencijalnim humanitarnim koridorima, piše Rojters pozivajući se na izjave ukrajinskog pregovarača.

Uspostavljanje koridora za evakuaciju civila iz razorenih gradova pokazalo se teškim poslednjih dana, a Ukrajina optužuje Rusiju da nastavlja bombardovanje. Civili, uključujući decu, ubijeni su dok su pokušavali da pobegnu.

Pregovori su trajali skoro tri sata.

18.44 CNN: Žestoke borbe u Mikolajevu

CNN javlja da se žestoke borbe nastavljaju u Nikolajevu, gradu oko 280 kilometara južno od Kijeva. Šire se snimke eksplozija u gradu i velikog dima. CNN javlja da su snimke autentične.

17.53 – Austrija ostaje neutralna

Austrijski kancelar Karl Nehamer izjavio je da namerava da njegovu zemlju drži i dalje neutralnom u svetlu rata u Ukrajini.

„Austrija je bila neutralna, jeste neutralna, a takva će i ostati“ kazao je Nehamer tokom posete Kataru.

Neutralnost je važna, istakao je austrijski kancelar, dodavši da pitanje austrijske neutralnosti smatra zatvorenim.

17.11 – Deripaska: Ni svet ni Rusija neće više biti isti

Ruski milijarder Oleg Deripaska je preko Telegrama pozvao na mir „što je pre moguće“.

Reagujući na TED govor izraelskog istoričara Juvala Noe Hararija o invaziji Rusije na Ukrajinu, on se složio sa Hararijem da nam je „potreban mir“.

„Naravno, ne mogu se u svemu složiti sa Hararijem. Po meni, on se uvek trudio da bude politički korektan, a da ostane objektivan istoričar što nije najbolja pozicija. Ali ja, a verovatno i mnogi u Rusiji, slažemo se u jednom – potreban nam je mir“ napisao je on i dodao.

„Mir nam je potreban što pre, jer smo odavno prešli tačku bez povratka – ovo je drugo u čemu se slažem sa njim. Ceo svet posle ovih događaja biće drugačiji, a biće drugačija i Rusija“ zaključio je Deripaska.

16.17 – Šef ruske delegacije: tri bloka pitanja, od unutrašnje politike do humanitarnih i vojnih aspekata

Pregovori delegacije Rusije i Ukrajine počeli su danas u Belovešskoj Puši u Belorusiji, navodi Tass. To je treća runda pregovora dve delegacije nakon što je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu.

Dve prethodne runde pregovora, na ukrajinsko-beloruskoj granici zatim na poljsko-beloruskoj granici nisu dovele do zaustavljanja borbi, ali dve strane su se dogovorile da uspostave „humanitarne konvoje“ za evakuaciju civila.

Šef ruske delegacije, pomoćnik ruskog predsednika Vladimir Medinski uoči početka pregovora izjavio je da će Rusija još jednom pokušati da razmotri organizaciju humanitarnih koridora. Naveo je da je Moskva spremna na pregovore. Naveo je da će se razmatrati tri bloka pitanja – problem unutrašnje politike, međunarodni humanitarni aspekti i vojni.

„Pokušaćemo da još jednom sa ukrajinskom stranom razgovaramo o režimu rada humanitarnih koridora, jer su u svim gradovima koje smo mi obećali, koridori koje su ostavili naša armija i oružane snage Donbasa otvoreni, vatra obustavljena“, rekao je Medinski, dodajući da ljudi mogu mirno da izađu.

15.45 – Među 406 stradala civila najmanje 27 dece

Komesarijat Ujedinjenih nacija za ljudska prava potvrdio je danas pogibiju 406 civila u Ukrajini, od kada je Rusija 24. februara napala tu zemlju.

Među žrtvama je dvadesetsedmoro dece, javlja Rojters. U nedelju je Komesarijat UN naveo da su u Ukrajini poginula 364 civila.

Komesarijat je saopštio da je realan broj žrtava verovatno znatno veći.

15.37 – Nemačka protiv sankcija Rusiji za naftu i gas

Nemački kancelar Olaf Šolc branio je danas odluku EU da se od sankcija zbog invazije na Ukrajinu izuzme ruski energetski sektor, rekavši da je ruska energija potrebna sve dok se ne pronađu alternativni izvori.

„Savezna vlada već mesecima radi sa svojim partnerima u EU na razvoju alternativa ruskoj energiji. Ali to ne može dase ostvari preko noći“, rekao je Solc, a prenosi Rojters.

On je upozorio da je protiv sankcija za naftu i gas i kazao da je ruski uvoz energenata bitan za svakodnevni život Evropljana. 

15.24 – Savetnik Zelenskog: Ne nasedajte na toksična ruska imena

Mihailo Podoljak, savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog je pred sam početak pregovora poručio da se „ne naseda na imena poput Bojka“

„Za nekoliko minuta počećemo razgovor sa predstavnicima zemlje koja ozbiljno veruje da je nasilje velikih razmera nad civilima argument. Dokažite da to nije slučaj. Ne obraćajte pažnju na razna toksična imena kao što su Janukovič, Bojko, Murajev, koji su glupi Rusi“ rekao je Podoljak.

15.03 – Zelenski da bude predsednik pro forme?

Društvenim mrežama šire se neki od zahteva za koje nema zvaničnih potvrda ni jedne od strana, uoči treće runde pregovora o ratu u Ukrajini.

Tako je na Tviteru nagrađivani novinar Kristo Grozev naveo da ima potvrdu dva izvora bliska rusko-ukrajinskim pregovorima, da Rusija predlaže da Zelenski ostane pro forme predsednik, ali da Rusija imenuje Jurija Bojka za premijera, kao i da Ukrajina prizna Lugansk, Donjeck i Krim. Treći uslov podrazumeva odustajanje od ulaska u NATO. Ukrajinska strana je navodno nedvosmisleno rekla NE.

14.50 – Ukrajinci stigli na treću rundu pregovora

Ukrajinska delegacija doputovala je u Belorusiju na razgovore sa predstavnicima Rusije u okviru treće runde pregovora o sukobu u Ukrajini.

„Ukrajinska delegacija stigla je u Belovešku puču (nacionalni park na granici Poljske i Belorusije) sa dva helikoptera na razgovore sa Rusijom“, prenela je ruska državna novinska agencija TASS.

14.45 – Šarl Mišel razgovarao sa Putinom

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel objavio je danas da je razgovarao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o tragičnoj situaciji u Ukrajini i da je EU najsnažnije osudila rusku agresiju protiv Ukrajine.

„Izrazio sam potrebu da se osigura sigurnost i bezbednost nuklarnih objekata usled neprijateljstva u Ukrajini. Dogovorili smo se da i dalje održavamo kontakt“ napisao je na Tviteru.

On je u odvojenom Tvitu napisao da je nastavio blisku komunikaciju sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenkim i da EU stoji čvrsto uz Ukrajinu u naporima da ublaži patnje koje su posledica ruske agresije i osigura nuklearnu bezbednost. Mišel je dodao da će u narednim danima razgovarati o molbi Ukrajine za članstvo.

14.40 – Nafta najskuplja u poslednjih 13 godina, berze u padu

Evropska tržišta tonu nakon vesti da SAD i evropski saveznici razmatraju zabranu uvoza ruske nafte, što je podiglo cene ovog energenta na najviši nivo u 13 godina.

14.02 – Čavušoglu: sastanak Lavrova i Kulebe kod Antalije

Ministri spoljnih poslova Rusije i Ukrajine sastaće se ove nedelje u blizini turskog mediteranskog grada Antalije, izjavio je ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu.

Čavušoglu je danas rekao da će i on učestvovati na tom sastanku šefova ruske i ukrajinske diplomatije, Sergeja Lavrova i Dmitra Kulebe.

Trilateralni sastanak će biti održan na marginama međunarodnog diplomatskog foruma u ​​Antaliji.

Turska, koja ima bliske veze i sa Rusijom i sa Ukrajinom, nastoji da se pozicionira kao posrednik između te dve zaraćeene strane.

13.54 – Ukrajinska delegacija krenula na pregovore

Mihailo Podoljak, savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, objavio je da je ukrajinska delegacija krenula na treću rundu pregovora sa ruskom stranom.

Podoljak je objavio da će se pregovori nastaviti u 16 sati po kijevskom, odnosno 15 sati po našem vremenu.

On je istakao da je sastav ukrajinske delegacije nepromenjen.

13.47 Patrolni brod ruske moranrice, pogođen u Crnom moru. Ukrajinci ga zasuli raketama iz VBR Grad

13.45 Kremlj: Kraj vojnih operacija kad Kijev pristane na ruske zahteve

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ponovio je da će ruska vojna akcija u Ukrajini biti okončana onog trenutka kada Kijev pristane na ruske zahteve. Kremlj zahteva da Ukrajina unese neutralnost u svoj ustav, da prizna poluostrvo Krim kao rusku teritoriju, a separatističke republike Donjeck i Lugansk kao nezavisne teritorije. „Završavamo demilitarizaciju Ukrajine. Završićemo je. Ali glavno je da Ukrajina završava vojnu operaciju. Ako to učini, niko neće biti streljan“, dodao je on.

13.44 Orban potpisao, dozvolio razmeštaj NATO trupa u Mađarskoj

Mađarski premijer Viktor Orban potpisao je dokument kojim se Mađarskoj ovlašćuje da rasporedi snage NATO-a na zapadu zemlje i transportuje oružje preko njene teritorije.

12.52 – Na aerodromu u Vinici 9 poginulih, među njima i civili

U ruskim vazdušnim udarima na aerodrom u Vinici, u centralnoj Ukrajini poginulo je devetoro dok je petnaestoro spaseno, preneo je AFP poziviajući se na ukrajinske spasilačke službe.

Spasilačke službe su na Telegramu objavile najnovije informacije o žrtvama, među kojima je pet civila i četiri vojnika, i dodale da nastavljaju da traže preživele.

12.17 – Rusija proglasila Crnu Goru neprijateljskom državom

Rusija je potvrdila spisak „neprijateljskih država“ među kojima je i Crna Gora.

Među neprijateljskim državama, pored Crne Gore su SAD, Ukrajina, članice Evropske unije, kao i Australija, Albanija, Andora, Velika Britanija, Island, Kanada, Lihtenštajn, Mikronezija, Monako, Novi Zeland, Norveška, Republika Koreja, San-Marino, Sjeverna Makedonija, Singapur, Tajvan, Švajcarska, Japan.

12.14 – Rusija ne učestvuje u Hagu

Pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ) u Hagu počeo je proces po tužbi Ukrajine protiv Rusije, ali ruska strana nije poslala svoje prestavnike, javljaju agencije.

Ruski ambasador u Holandiji je obavestio sud da Ruska Federacija neće iznositi svoju argumentaciju ni učestvovati u procesu.

Ukrajina je najavila da će dana pozvati najviši sud Ujedinjenih nacija da Rusiji naloži prekid invazije, tvrdeći da Moskva opravdava napad na Ukrajinu na osnovu pogrešnog tumačenja Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju genocida iz 1948. koju su potpisale obe zemlje.

Ukrajina u tužbi navodi da ruska tvrdnja o genocidu nije istinita i da Putin nema pravnog opravdanja za invaziju koju naziva „specijalnom vojnom operacijom“.


11:09 Zelenski pozvao međunarodnu zajednicu: Obezbedite nam vojne avione

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je međunarodnu zajednicu da Ukrajini obezbedi vojne avione i da bojkotuje rusku naftu, naftne derivate i drugi izvoz, preneo je Rojters.

„Ako se invazija na Ukrajinu nastavi i Rusija ne prekine svoje planove za Ukrajinu, onda će biti potreban novi paket sankcija zarad mira“, rekao je on u video obraćanju.

11.05 Ruska delegacija stigla u Brest na razgovore sa Ukrajincima

10.56 Izrael se priprema za veliki talas izbeglica iz Ukrajine

Stotine izbeglica iz Ukrajine doputovale su u Izrael, medju njima i oko 90 siročadi uzrasta dve do 12 godina, dok izraelski zvaničnici očekuju da će u tu zemlju imigrirati hiljade ukrajinskih Jevreja u narednim mesecima.

Još uvek medjutim nije jasno da li će Izrael primiti ukrajinske izbeglice koji nisu Jevreji i zbog toga nemaju pravo na izraelsko državljanstvo na osnovu Zakona o povratku.

10.05 – Rojters: Ruska delegacija krenula na pregovore u Belorusiju

Ruska delegacija uputila se ka Belorusiji, gde je za popodne zakazana treća runda razgovora sa ukrajinskim predstavnicima. Prethodne dve runde pregovora prethodno su propale.

10.03 Cena gasa skočila na 2.600 dolara

9.52 EU da se spremi da primi i pet miliona izbeglica

Očekuje se da će čak pet miliona Ukrajinaca pobeći iz zemlje ako se rusko bombardovanje Ukrajine nastavi, upozorio je najviši diplomata EU.

Đuzep Borelj, šef diplomatije Unije, kaže da je Evropa morala da se pripremi za dolaske:

– Moramo se pripremiti da primimo oko pet miliona ljudi… Moramo mobilisati sve resurse EU da pomognemo tim zemljama koje primaju ljude. Trebaće nam više škola, više prihvatnih centara – više svega – rekao je on.

9.47 Putin ljubavnicu Alinu Kabajevu i četvoro dece krije u kućici u Švajcarskoj?!

U jeku ruske invazije na Ukrajinu, britanski mediji bave se i privatnim životom ruskog predsednika Vladimira Putina tvrdeći da ljubavnicu Alinu Kabajevu i njihovo četvoro dece krije na tajnoj lokaciji u Švajcarskoj.

9.39 Američki senatori kritikovani zbog deljenja slike Zelenskog

Obraćanje ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog američkim zakonodavcima u subotu dovelo je do kritika zbog ponašanja nekih senatora tokom razgovora, piše „Bostongloub“.

Sastanak tek što je počeo a američki senatori Marko Rubio, republikanac iz Floride, i Stiv Dejns, republikanac iz Montane, podelili su slike Zelenskog na „Zum“ pozivu. Objavljivanje slika naišlo je na kritike i pitanja o tome da li su bezbednost i lokacija ukrajinskog predsednika kompromitovani.

Drugi prisutni su rekli da su im specifično zatražili da ne dele informacije javno tokom poziva.

9.35 Bivši ruski ministar spoljnih poslova kaže da je Putin „racionalan“ i da neće započeti nuklearni rat

Andrej Kozirjev, bivši ruski ministar spoljnih poslova (iako ne pod Vladimirom Putinom), objasnio je zašto veruje da ruski predsednik neće upotrebiti nuklearno oružje protiv Zapada.

Na Tviteru je rekao da je Putin „racionalna“ osoba i da invazija na Ukrajinu – iako „užasna“ – „nije iracionalna“. Za Putina je, kako je rekao, Ukrajina bila „satelit država“ i ne smatra je pravom državom, zato za njega nije moguće da ona postane deo Zapada.

Osim toga, ruska vojska nije onoliko modernizovana, kakvom je ruska propaganda predstavlja.

9.27 Planira se nova runda pregovora

Ruski i ukrajinski zvaničnici planiraju da se ponovo sastanu danas, nakon dve runde mirovnih pregovora na beloruskoj granici.

Pregovori do sada nisu obezbedili trajni prekid vatre ili povlačenje Rusije, iako su se ruski zvaničnici složili da poštuju privremeni prekid vatre dok se civili evakuišu.

Međutim, Ukrajina kaže da Rusija do sada nije poštovala planirani prekid vatre.

9.12 Zelenski: Kazniću svakog ko je počinio zločine

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je obećao da će kazniti „svakog skota“ koji je počinio zverstva tokom invazije na Ukrajinu. Izjava je usledila usog ruskog granatiranja civila dok su pokušavali da pobegnu iz grada na periferiji Kijeva, ubivši tom prilikom mladu porodicu.

Predsednik Ukrajine je u video obraćanju rekao: „Samo su pokušavali da pobegnu iz grada. Da pobegnu. Cela porodica. Koliko je takvih porodica umrlo u Ukrajini. Nećemo oprostiti. Nećemo zaboraviti. Kaznićemo sve koji su počinili zločine u ovom ratu“.

9.07 Anonimusi napali ruske državne TV stanice

Hakerska grupa „Anonimusi“ saopštila je da je hakovala ruske državne TV stanice kako bi prikazala snimke rata u Ukrajini.

U objavi na Tviteru, ta grupa navodi da je hakovala kanale „Rusija 24“, „Prvi kanal“ i „Moskva 24“, pored ruskih servisa za striming Wink-a i Ivi-ja, prenosi BBC.

U posebnom postu, grupa je navela da sprovodi „najveću operaciju Anonimusa ikada viđenu“, i izrazila zabrinutost da bi neke vlade to mogle da vide kao pretnju i da sprovedu lažne operacije u nastojanju da diskredituju ove akcije.

9.00 U Poljsku stiglo više od 40.000 ljudi, raste broj izbeglica

Ukupno oko 1.067 miliona Ukrajinaca pobeglo je u Poljsku od ruske invazije 24. februara, a 142.300 ih je stiglo samo u nedelju, saopštila je poljska granična straža.

Oni očekuju da će ponedeljak biti još jedan dan masovnih dolazaka: „Saobraćaj na poljsko-ukrajinskoj granici raste, danas u 7 sati u Poljsku je iz Ukrajine stiglo 42.000 ljudi“.

8.43 Novi Zeland uveo sankcije Putinu, Šojguu, a na listi još 100 Rusa

8.23 Formirani koridori za izlazak iz četiri grada

Oružane snage Rusije danas će od 10 sati objaviti prekid vatre i otvoriti humanitarne koridore iz Kijeva, Marijupolja, Harkova i Suma, saopštio je Međuresorni koordinacioni štab za humanitarno reagovanje u Ukrajini.

„Uzimajući u obzir katastrofalnu humanitarnu situaciju i njeno naglo pogoršavanje u gradovima Kijev, Harkov, Suma i Marijupolj, kao i na ličnu molbu predsednika Francuske Emanuela Makrona predsedniku Rusije Vlaidmiru Putinu Oružane snage Rusije iz humanih razloga objavljuju ‘režim tišine’ 7. marta od 10:00 i otvaranje humanitarnih koridora“, navodi se u saopštenju.

Štab je dodao da će Rusija uz pomoć dronova kontrolisati izlaska stanovnika iz gradova, preneo je Sputnjik.

U subotu i nedelju propala su dva pokušaja da se otvore humanitarni koridori za evakuaciju civila iz Marijupolja.

8.22- Patrijarh srpski Porfirije: Molimo se za miru u Ukrajini

8.19 Krenuli prvi civili iz okoline Marijupolja

Humanitarnim koridorom krenuli su prvi civili iz okoline Marijupolja prema Zaporožju

8.10 Rusi stežu obruč oko Kijeva dok traje evakuacija

Televizija Ministarstva odbrane ruske federacije ponov se oglasila snimkom oklopne tehnike koja se približava Kijevu. U pitanju su borbena vozila pešadije BMP-2 i modernizovani tenkovim T-80BVM koji pripadaju Istolnom vojnom okrugu, tačnije 64. moto-streeljačkoj brigadi

7.55 Velika materijalna šteta u Nikolajevu

Tsuke snage rano jutros ispalile su salvu raketa iz raketnog sistema BM-31 Smerč na grad Nikolajev. U samom gradu veliki broj zgrada i kuća je oštećen

7.47 Prekid vatre počinje u 10 sati po moskovskom vremenu

Prekid vatre počeće u 10 sati po moskovskom vremenu i važiže za izvlačenje civila preko humanitarnih koridora za sledeće gradove: Kijev, Harkov, Marijupolj i Sumi!

7.42 Rusija pokazala novi borbeni potencijal

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je snimak borbenih aviona Su-35 koji se koriste nad Ukrajinom u tkazoanoj „Specijalno operaciji“. Ovo je drugi dan kako ruska vojska objavlju vide snimke borbenih sistema koji se koriste u invaziji na Ukrajinu.

7.31 Moskva pristala na privremeno primirje

Posle razgovora ruskog i američkog presednika dogovoreno je privremeno primirije kako bi se omogućilo civilima iz Kijeva i Harkova da humanitarnim koridorima izađu iz grada

7.30 Rakeiran Nikolajev

Rakete lansirane iz višecevnig bacača raketa tipa Smerč pale su po Nikolajevu i okolni. Gađani su civilni ciljevi, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare