TAJNI DOKUMENT DRITANA I MILA? Evo šta mora DA ISPUNI onaj ko uđe u manjinsku vladu: Ni slova o Temeljnom ugovoru sa SPC i popisu!

Sve partije koje pristanu da budu deo manjinske vlade za koju je od Mila Đukanovića dobio mandat lider URA Dritan Abazović, navodno će morati nedvosmisleno da osude „rusku agresiju na Ukrajinu“ i podrže politiku sankcija prema Ruskoj Federaciji.

To je navedeno u Preambuli predloga Sporazuma o parlamentarnoj podršci i političkim prioritetima manjinske vlade koju bi predvodio Abazović, a koji je iz više izvora prosleđen portalu Borba.

U istom dokumentu, navodi portal, nigde se među prioritetima ne navode pitanja poput Temeljnog ugovora sa SPC, održavanje popisa stanovništva, te razmatranje pristupanja Crne Gore regionalnoj inicijativi Otvoreni Balkan. Upravo je realizaciju tih pitanja obećavao SNP nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji sa URA, CIVIS i manjinskim partijama. Kako se navodi u preambuli, „manjinska vlada će biti potpuno posvećena usklađivanju spoljne i bezbednosne politike sa Evropskom Unijom i NATO, i nedvosmisleno, kao vlada, osuđuje rusku agresiju na Ukrajinu podržavajući politiku sankcija koju naši evroatlantski partneri sprovode prema Ruskoj federaciji.“

Ukoliko ovaj dokument bude predstavljao smernica rada buduće vlade, navodi portal Borba, biće jasno da je ovo samo još jedan u nizu dokumenata kojim će se sprovoditi politika DPS i koju će u Skupštini podržavati poslanici partije Mila Đukanovića. Ono što jeste interesantno što u preambuli predloga Sporazuma o novoj 43. vladi Crne Gore, koja će, po svoj prilici, biti podržana od strane DPS Mila Đukanovića, neće biti onih tačaka koje je mandatar za sastav nove vlade više puta naglašavao da će sprovesti.

Ta pitanja su potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, sprovođenje popisa stanovništva, mogućnost ulaska Crne Gore u asocijaciju Otvoreni Balkan koje je vlada Zdravka Krivokapića odbila da sprovede, a mandatar za sastav nove Vlade Dritan Abazović obećao, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare