PUTIN: UKRAJINE NEĆE BITI AKO NE PRIHVATE ONO ŠTO TRAŽIM! Moskva obelodanila strašan plan

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da će ruske snage obustaviti vojnu operaciju u Ukrajinu jedino ako ukrajinska strana prekine vatru, kao i da je Rusija spremna za dijalog s Ukrajinom i stranim partnerima.

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je da se specijalna vojna operacija u Ukrajini okonča u roku od 72 sata. Ovu odluku, prema brojnim obaveštajnim izvorima i sa istoka i sa zapada, Putin je doneo da bi se izbeglo dalje stradanje i veliki broj civilnih žrtava u Ukrajini.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu u telefonskom pozivu da će Rusija jedino obustaviti svoje vojne operacije ukoliko Ukrajina prestane da se bori i ako zahtevi Moskve budu usvojeni, saopšteno je iz Kremlja.

Rusija insistira da je njena invazija na Ukrajinu sa kopna, iz vazduha i sa mora specijalna vojna operacija, za koju Putin tvrdi, bez ikakvih dokaza, da je neophodna da bi se „denacifikovala“ ta zemlja.

Ruski lider je ponovio da napad Rusije teče po planu i rasporedu.

Dominik Rab, zamenik britanskog premijera Borisa Džonsona, rekao je da bi sukobi u Ukrajini mogli da traju nekoliko meseci ili godina.

On je rekao da će zapadni saveznici morati da pokažu „stratešku izdržljivost“ kako bi osigurali neuspeh ruskog predsednika Vladimira Putina.

– Misija koju delimo sa našim saveznicima je da osiguramo da Putin ne uspe u Ukrajini, a za to će biti potrebno određeno vreme. Govorimo o mesecima, ako ne i godinama. Zbog toga moramo da pokažemo određenu stratešku izdržljivost, jer naš posao neće biti gotov za nekoliko dana predočio je Rab.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare