Putin i Erdogan razgovarali o situaciji u Ukrajini!

Ruski predsednik Vladimir Putin je u telefonskom razgovoru obavestio predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana o toku specijalne vojne operacije za zaštitu Donbasa, saopštio je Kremlj, prenosi Informer.

Dodaje se da je Putin turskom kolegi objasnio objasnio glavne postavljene ciljeve, a i da li je spreman za nastavak dijaloga.

– Putin je u razgovoru sa Erdoganom potvrdio spremnost ruske strane za dijalog sa ukrajinskim vlastima i stranim partnerima radi rešavanja sukoba – navodi se u saopštenju Kremlja. 

Turski predsednik Tajip Erdogan pozvao je prethodno svog ruskog kolegu Vladimira Putina da proglasi prekid vatre u Ukrajini, otvori humanitarne koridore i potpiše mirovni sporazum, saopštila je njegova kancelarija.

U izjavi nakon jednosatnog telefonskog razgovora, tursko predsedništvo je saopštilo da je Erdogan rekao Putinu da je Turska spremna da doprinese mirnom rešavanju sukoba, dodajući da bi prekid vatre ublažio zabrinutost zbog humanitarne situacije.

„Predsednik Erdogan je obnovio svoj poziv da zajedno utremo put miru. Erdogan je istakao važnost preduzimanja hitnih koraka za postizanje prekida vatre, otvaranje humanitarnih koridora i potpisivanje mirovnog sporazuma“, saopštila je njegova kancelarija.

Dvojica lidera su takođe razgovarala o bilateralnim odnosima, navodi se u saopštenju, prenosi Blic.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare