Parni valjak na krilima Grobara DEKLASIRAO večitog rivala! NESTVARNI Avramović HEROJ pobede!

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu u derbi meču 21. kola ABA lige rezultatom 98:84

Ponovo smo gledali spektakl u košarkaškom večitom derbiju u kojem je trijumf ostvario Partizan i to uz pomoć neverovatnog Alekse Avramovića. Na kraju je pobeda nad Crvenom zvezdom glasila – 98:84 (28:21, 12:13, 24:29, 34:21).

To je taj derbi. Nikada ne znamo šta će se zapravo desiti, pa je tako bilo i ove noći u paklu “Pionira”. Sve ono što važi za “obične” mečeve nikako ne treba očekivati od svetkovine srpskog sporta. Specijalan dan koji donosi slavu, prestiž i radost, dok onaj drugi poraženi tim mora da tuguje.

Tako je bilo i ovoga puta. Ali je majstorskim potezima,ovu pobedu crno-belima doneo Aleksa Avramović. Sve je ubacio ovaj momak, čak osam trojki je ubacio, i nije promašio u drugom poluvremenu. On je bio ključan čovek ovog derbija.

Ako je nešto trebalo košarkašima Partizana to je onda pobeda u derbiju. Nisu ove sezone osetili slast trijumfa, a odigrali su dva derbija. Naročito je bio bolan onaj od pre dve nedelje u Kupu Koraća, a od tada do nedelje uveče nisu odigrali meč. Dakle, imali su vremena da se odmore i spreme taktiku, što se videlo od samog starta.

Sa druge strane Zvezda je bila pomalo i umorna, što se i te kako videlo u pojedinim trenucima prvog poluvremena, ali nekako motiv za derbi i nije preterano potreban. Počeli su crno-beli da melju rivala, imali su mnogo bolji period u prvih 10 minuta košarke, a sve im je išlo na ruku. Panter je bio maltene bez greške, jedini problem su bila slobodna bacanja.

I to na obe strane. Nisu mogli tek tako večiti da osiguraju svoj koš, pa je tako prvi kvartal završen rezultatom 28:21, a osmeh na licu imao je samo Obradović. Njegov tim je bio daleko bolji rival u tom period, da bi na krilima toga Partizan nastavio i u drugoj četvrtini. A onda je – stao.

Iznenađujući broj ukupnih poena smo videli u drugih 10 minuta (samo 25), što se odrazilo i na raspoloženje. Radonjić je “popio” tehničku zbog pojedinih odluka sudija koje su bile sporne, ali nisu se crno-beli naigrali košarke. Uspela je Zvezda da se vrati, prekine seriju Partizana i stigne na korak od vođstva. Ali, Panter je jedini zaslužan, uz Ledeja i Lesora što su crno-beli imali prednost na poluvremenu.

Gledali smo dramu u poslednjih nekoliko sekundi, a tek je prošlo 20 minuta košarke. Zvezda je za pola koša bila bolja u prvom poluvremenu, a i jedni i drugi su morali da kuju plan kako da stignu do pobede.

Bolje je počeo Partizan.Šta je u glavi imao Aleksa Avramović, verovatno samo on zna. Sipao je trojke sa svih strana, imao je učinak od 12 poena u samo šest minuta, ali crno-beli tim nije to baš najbolje ispratio. Pre svega u odbrani, jer je tu prevagu napravila Zvezda. Iako je dugo bila dvocifrena razlika, crveno-beli su se poput feniksa podigli iz pepela i doneli dramu.

Na samo deset minuta do kraja bilo je pola koša razlike. Maestralno je bilo sve od strane crno-belih u ovoj četvrtini. Stali su crveno-beli, i dopustili da Aleksa Avramović ubaci osam trojki i da sa 33 poena bude igrač utakmice. On je na kraju srušio Zvezdu, ali će sigurno ostati žal zbog rezultata. Naime, Partizan je morao da pobedi sa više od 15 razlike da bi na kraju imao bolji međusobni skor od Zvezde, a zanimljivo da je na kraju bilo – 14 razlike za crno-bele.

Prekinut je niz od pet uzastopnih pobeda crveno-belih u derbijima, a Obradović je tako upisao prvi trijumf nad Zvezdom otkako se vratio u Partizan, prenosi Blic.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare