ER SRBIJA LETI ZA RUSIJU: Dvaput dnevno za Moskvu

Srpski avio-prevoznik Er Srbija je među retkim kompanijama koje mogu da sleću na ruske aerodrome i već danas iz Beograda će put Moskve njeni avioni leteti dvaput dnevno.

Kako se vidi iz rezervacionog sistema te kompanije, u petak će ovim pravcem krenuti tri letelice. Većina putnika iz Evrope, procenjuju stručnjaci, odabraće rutu preko Bliskog istoka i velike kompanije poput Katar ervejza, Turkiš erlajnsa i Emirejtsa, pišu Večernje novosti.

Avioni Er Srbije do Moskve lete preko Mađarske, Poljske i Litvanije. Putuje se oko tri sata i deset minuta, što je znatno kraće od letova bliskoistočnih kompanija. Na ovu rutu, kada ne leti za Njujork, preusmeren je i najveći avion Er Srbije – „erbas 330“.

„Zbog ove situacije smo, igrom slučaja, retka zemlja koja nije uvela ili dobila sankcije. Avioni registrovani u Srbiji mogu da lete ka Rusiji“, rekao je kako prenosi Kurir, urednik vazduhoplovnog portala „Tango siks“ Petar Vujinović.

On je ocenio da srpska nacionalna avio-kompanija neće profitirati, budući da je imala gubitke u epidemiji kovida-19.

„Ono što će se dogoditi jeste veoma veliki porast broja putnika koji će Er Srbija imati za Moskvu i iz Moskve. Iako je globalno to mali procenat, za našeg prevoznika će to biti mnogo. Er Srbija će uvesti mnogo više polazaka ka Moskvi. Avio-karte će biti, zbog dosta kapaciteta, čak i veoma povoljne“, rekao je Vujinović.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare