ITF JE SANKCIONISAO RUSKE I BELORUSKE tenisere, ovako sada izgleda ATP LISTA

Kao što je najavljeno dan ranije, čelnici ITF, ATP i WTA u sredu su povukli konkretan potez koji se odnosi na listu najboljih tenisera i teniserki!

Naime, pored imena i preizmena ruskih tenisera i teniserki više nema zastave njihove domovine, koja je sklonjena zbog situacije oko sukoba sa Ukrajinom. Podsetimo, Rusima i Belorusima je dozvoljeno da se takmiče na turnirima, ali bez obeležja države, prenosi Telegraf.

Tako su na novoj ATP listi Danil Medvedem, Andrej Rubljov, Aslan Karacev i drugi,  kao i najbolji beloruski teniser Ilja Ivaška, osvanuli bez zastave svoje zemlje.

Što se tiče reprezentacije Rusije, ona neće moći da nastupa i brani titule ni na Dejvis kupu, ni na Bili Džin King kupu, ako ne dođe do momentalnog prekida vatre na istoku Evrope, čemu se ni nakon nekoliko dana sukoba ne vidi kraj.

– ITF osuđuje rusku invaziju Ukrajine i pomoć koju joj u tome pruža Belorusija. Otkazani su svi turniri pod okriljem ITF-a u ove dve zemlje, a istovremeno su suspendovane Teniska federacija Rusije i Teniska federacija Belorusije do daljeg. ITF ostaje u kontaktu sa Teniskom federacijom Ukrajine i pruža solidarnost ljudima iz ove zemlje – stoji u saopštenju ITF-a.

Na sve to, WTA i ATP su se odlučili da otkažu turnire koji su bili planirani da se održe u Moskvi predstojećeg oktobra

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare