BAŠKIM OSMANI IZRUČEN ŠPANIJI ZBOG ŠVERCA DROGE Poleteo iz Hrvatske uz pratnju, u akciji hapšenja učestvovalo 600 POLICAJACA, pretresena i njegova vila

Baškim Osmani, brat Ćazima Osmanija, osumnjičen za šverc kokaina iz Južne Amerike u Evropu, koji je uhapšen sredinom februara u Hrvatskoj polovinom meseca, danas je izručen Španniji, prenosi Blic pisanje Jutarnjeg lista.

Osmaniju su lisice na ruke stavljene u hotelu koji pripada njegovom bratu Ćazimu. On se nije opirao hapšenju već je rekao da zna da je u pitanju nameštaljka i da će uskoro biti slobodan čovek. Osmani se, kako je već pisano, nije protivio izručenju.

– Hrvatska policija je izručila Baškima Osmanija španskim vlastima. Jutros je poleteo sa zagrebačkog aerodroma u pratnji policije ka Palma de Majorci. Pre toga je dovezen iz pulskog zatvora u Zagreb – preneo je Jutarnji list.

Ovaj list navodi da su potvrdu dobili i od advokata uhapšenog Matije Miloša. 

Osmani je uhapšen u velikoj akciji Evropola u kojoj je učestvovalo skoro 600 policajaca iz sedam evropskih zemalja.

– Policija je pretresla njegovu vilu u kojoj su nađene umetnine, skupoceni automobili, velika količina novca, ali i u posebnoj prostoriji zasad marihuane. Osim vile, policija je pretresla restoran i hotel na Majorki – navode španski mediji.

Policija je sumnjala da je Osmani poslednjih godina organizovao najmanje 10 „mafija samita“.

– Sastanci sa kriminalcima sa Balkana i iz Italije uvek su se odvijali krajem juna i početkom jula, oni su bili smešteni u luksuznim hotelima i pretvarali su se da su bogati turisti. Nikada se nisu okupljali istovremeno, a sve vreme su pazili da ih ne snime kamere, te su lica krili kapama i šeširima – naveli su mediji.

Inače, braća Osmani rodom su sa Kosova i Metohije, a emigrirali su u Nemačku i važe za biznismene, a španski mediji su označili Baškima Osmanija vođom kriminalne grupe koja se bavi prodajom droge i pranjem novca.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare