SRBIJA JE PAMETNO ODIGRALA U RATU RUSIJE I UKRAJINE! PUTIN ODGOVORIO, ZAPAD KAŽNJEN ZA SANKCIJE PROTIV RUSIJE! Od 2. marta 2022. NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO!

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz „O dodatnim privremenim ekonomskim merama za osiguravanje finansijske stabilnosti Rusije“, saopštila je pres-služba Kremlja 

Kako je precizirano, ove mere su izazvane „neprijateljskim delovanjem SAD, koje je u suprotnosti sa međunarodnim pravom, i delovanjem stranih država i međunarodnih organizacija koje su im se pridružile“. Usmerene su na zaštitu nacionalnih interesa.

– Od 2. marta 2022. godine zabraniti iznošenje iz Rusije gotovine u stranoj valuti i (ili) monetarnih instrumenata u stranoj valuti u iznosu većem od 10.000 američkih dolara obračunatom po zvaničnom kursu Centralne banke Rusije, utvrđenom na dan iznošenja – navodi se u saopštenju, prenosi Informer.

Putin je takođe naložio da se od 2. marta za rezidente utvrdi poseban postupak transakcija za izdavanje kredita u rubljama, kao i za prodaju hartija od vrednosti i nepokretnosti stranim licima koja su povezana sa državama koje su uvele sankcije protiv Rusije.

Za sprovođenje takvih operacija biće neophodna dozvola vladine komisije za strane investicije. 

– Postupak za sprovođenje (izvršenje) transakcija (operacija) predviđen ovim ukazom ne primenjuje se na transakcije (operacije) u kojima su strane Centralna banka Ruske Federacije i državni organi – precizirano je u saopštenju. 

Pored toga, banke imaju pravo da vrše prenos deviza na korespondentske račune u nerezidentnim bankama uz ograničenja predviđena ukazom.

Ukaz stupa na snagu od dana objavljivanja.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare