Ukrajinski gradonačelnik PREDAO GRAD Rusima! Macegora: Vraćamo se normalnom životu!

Gradonačelnik Kupjanska Genadij Macegora izjavio je da je grad pod kontrolom ruskih trupa.

On je napomenuo da se od sutra vrtići i škole vraćaju na „uobičajen raspored rada“, navodi se u Macegorovoj video poruci od 27. februara.

– Pre četiri dana svi su napustili grad. SBU, tužilaštvo, vojna kancelarija, odred odbrane. Ostali smo na svome. Ja, sa svojim potčinjenima, i područna policijska uprava, koja je do trenutak je bio i jeste pored mene – rekao je Macegora.

Macegora je napomenuo da je njegova lična odluka da preda grad Rusima.

– Ovu odluku sam doneo. Odluka je moja. Odgovornost za ono što se dešava u gradu je na meni. Bio sam u gradu sve ovo vreme i ostajem. Sva pitanja održavanja života su na meni – dodao je gradonačelnik.

On je naglasio da se od sutra vraćaju normalnom životu, piše Washington post.

– Danas sam na licu mesta i želim da uverim da će bolnica, škola, vrtići raditi. Od sutra ćemo raditi uobičajeno. Ne plašimo se provokacija, na koje će, prema tvrdnjama vojske, reagovati kako treba – rekao je Macegora, prenosi Republika.

Pored toga, naglasio je da je vreme „da se hrabro vratimo u život, da poboljšamo život“. On je rekao i da život grada „zavisi od toga kako se sada predstavljamo“, pa „slobodno izlazite iz podruma i bombogradskih skloništa“.

Mnogi su ispod videa koji je objavio na Fejsbuku oštro reagovali na njegovu odluku nazivajući ga izdajnikom.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare