UŽIVO PREDSEDNIK U KLINIČKOM CENTRU SRBIJE! Hajde da vidimo kako izgleda! Unutra kao u spejs šatlu! /FOTO/

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas prisustvuje otvaranju Kliničkog centra Srbije nakon završene prve faze radova. U pitanju je zdravstvena ustanova koja će biti najsavremenije opremljena u Srbiji na 86.000 kvadratnih metara i 12 spratova. Vučić je na početku zajedno sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, direktorom Kliničkog centra Milikom Ašaninom i lekarima obišao ceo objekat.

Hajde da vidimo kako izgleda!“, uzviknuo je predsednik uz osmeh na početku obilaska KC Srbije za koji je rekao da je mislio da će koštati 100 miliona manje ali je ispalo da sa opremom košta 260 miliona više.

On je pred okupljenim zdravstvenim radnicima rekao da je tu ugrađena najsavremenija nemačka oprema.

– Jedino što možete da vidite na ovim instrumentima je da su „Dreger“, nemački aparati – kazao je Vučić, na šta su lekari odgovorili da su dobili najbolju opremu koja postoji.

Deo koji je obišao namenjen je najtežim pacijentima. Dodao je i da se raduje kad čuje da su novi i mladi lekari dobili stalan posao kao i da će tu biti 640 garažnih mesta s heliodromom i liftom.

– Isplati se predsedniče – rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar reagujući na Vučićeve reči o primanjima novih lekara iz budžeta.

– Mnogo sam srećan što smo ovo izgradili, dodao je predsednik tokom obilaska nabrojavši KC Niš, pa KC Vojvodine i mnoge druge bolnice i klinike koje se rekonstruišu i modernizuju.

Ponos svih građana Srbije!

– Novi Klinički centar, ponos svih građana Srbije – napisao je Vučić.

Obraćanje dr Milike Ašanina

– Danas je za nas veliki dan, istorijski dan, praznik, da posle više od pola veka otvara se novi univewrzitetski KC Srbije, jedna od najvećih i najmodernijih bolnica ne samo kod nas i u regionu nego i u Evropi. Tu postoji 850 bolesničkih postelja, imaćemo tri magnetne rezonance, 6 skenera, Da Vinči robot… – rekao je dr Ašanin naglasivši da su ovo neverovatne promene koje dosad nismo imali i nešto što se ne može porediti ni sa čim.


Obraćanje predsednika posle obilaska.

Ovo nisu samo beli i čisti hodnici i zidovi, ovo su potpuno nove sale, najsavremenija oprema… Beskrajno sam srećan što smo u ovome učestvovali. Nisam ni znao koliko ovo košta a da sam znao nisam siguran ni da bismo u ovo ušli a sad sam srećan… A košta 260 miliona evra a poređenja radi KC u Nišu koštao je 150 miliona evra – rekao je predsednik koji je naglasio da želi da se zahvali prvo građanima Srbije koji su verovali da ovo možemo da izgradimo te i Evropskoj investicionoj banci.

On je naglasio da je zdravlje najpreče i poručio da ovo nije napravljeno samo za Beograd već za najugroženije pacijente iz čitave Srbije.

Dodao je da će prvi pacijenti biti primljeni već za 7 dana te da nećemo više morati da idemo u Solun, Beč, Istanbul za sve ono za šta smo morali nego da sad sve to imamo ovde. Predsednik se na kraju obraćanja zahvalio svima a potom poželeo dobro zdravlje svim građanima Srbije.

Posao za 400 novih lekara. Imamo i čuveni Da Vinči robot. Predsednik je najavio i pojačanje od 400 novih mladih lekara pa rekao da je novi Univerzitetski klinički centar Srbije (UKCS) bolji od svih u regionu i šire, i da je opremljen najboljom opremom, a da će prve pacijente primiti za sedam dana.

„Imamo i taj čuveni Da Vinči robot, najmodernije skenere i rendgene i nećemo više morati da šaljemo ljude u inostranstvo na operacije „, rekao je Vučić na otvaranju UKCS. On je dodao da je ponosan što je bio suinicijator svih ovih radova koji su koštali ukupno 260 miliona evra, a da je Klinički centar u Nišu koštao nešto manje od 55 miliona.


Naveo je da novi centar ima heliodrom i garažu sa 640 mesta, ali da će morati da se gradi još jer kroz klinički centar dnevno prodje 14.000 do 16.000 ljudi dnevno. „Ovde imamo najbolje i najmodernije jedinice intenzivne nege, angio sale, mesta gde će doktori i sestre moći da budu potpuno koncentrisani na zdravlje pacijenata“, rekao je Vučić i dodao da se od danas može videti koliko je Srbija drugačija od one pre nekoliko godina.

Uskoro otvaramo Dedinje 2 i Tirošovu 2

Predsednik je najavio i skoro otvaranje najveće kardio-vaskularne klinike Dedinje 2 ali i dečje Tiršove 2, te da se razgovaralo i o najvećoj klinici za onkologiju.

Predsednik odgovara na pitanja:

OBAVEŠTAJNI RAT PROTIV SRBIJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je navodni dolazak tzv. Putinovog čoveka od poverenja i ruskog sekretara za bezbednost Nikolaja Patruševa i to srpskim predsedničkim avionom?!

– Ne traje to od juče. Od onog trenutka kada su neki u regionu saznali da ćemo ih po apsolutnom nivou BDP preteći posle ne znam koliko decenija, krenula je opšta hajka. Ako ste zaboravili, pre samo par meseci sam optužen da sam ubijao ratne zarobljenike tokom rata. Zato što koliko god nešto demantovali, manje se čuje od prvobitne laži – rekao je Vučić.

Patrušev nije dolazio i neće dolaziti u Srbiju

Vučić je izjavio da sekretar saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev „nije dolazio i da neće dolaziti u Srbiju“. Vučić je odgovarajući na pitanje novinara prilikom otvaranja novog dela Univerzitetskog kliničkog centra Srbije rekao da je „poseta Patruševa bila najavljena pre desetak dana“.

„Gospodin Patrušev je trebalo da dodje u Beograd, najavljena je poseta pre desetak dana. Ta poseta je otkazana, Patrušev nije bio i neće dolaziti u Beograd“, kazao je Vučić. – Oni su navikli na gubitničku Srbiju. Možete li da zamislite, mi imamo sada bolji KC nego Ljubljana, rekao je predsednik. On je dodao da su mnogi navikli na slabu Srbiju, vojno slabu i vojno nepostojeću.


– Nasmejao sam se kada sam video da je taj novinar rekao „Pa dobro, rekao sam da nije proverena vest“. Gospodin Patrušev je trebao da dođe, ali nije. I neće dolaziti u Beograd.

Mi ne koristimo trenutnu situaciju da bilo koga napadamo, optužujemo, i podsećamo šta su nama radili. Srbija je jedina iskreno zainteresovana za mir, i da se držimo prava, da ne vređamo druge narode – dodao je Vučić.UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare