SUTRA JE VEČITI DERBI! CELA SRBIJA NAVIJA, ovo su sastavi

Sutra je važan dan u fudbalu. U Srbiji se igra večiti derbi. Na stadionu Rajko Mitić fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastaju se u 166. večitom derbiju. Utakmica koju će pratiti cela Srbija počinje u 18 časova i možete je pratiti na kanalu Arena sport Premijum 1.

Aleksandar Stanojević, trener Partizana ima tim koji dobija, igra dobro i sposoban je da bez problema prelazi prepreke u domaćim takmičenjima, kao i evropskim.

Prema pisanju Telegrafa, na golu Partizana će u 166. večitom derbiju stajati Aleksandar Popović. poslednju liniju će činiti pomenuti Miletić na poziciji desnog beka, potom Igor Vujačić i Siniša Saničanin kao tandem centralnih defanzivaca, te Slobodan Urošević uz levu aut-liniju.

Najviše poverenja Stanojević ima u svoja dva zadnja vezna igrača – Sašu Zdjelara i Miloša Jojića. koji će i sutra od prvog minuta biti na terenu, po bokovima će delovati, rekosmo već. Nikola Terzić (desno) i Kvinsi Menig (levo), a u centralnom delu terena – Bibras Natho, kao organizator igre.

Ključevi napada su, naravno, u rukama najboljeg strelca lige – Rikarda Gomeša. koji posle dva gola Sparti u derbi ulazi sa velikim samopouzdanjem.

Ne treba zaboraviti da je Stanojević dan pre meča napomenuo da bi u toku same igre mogao da promeni i formaciju i zadatke, u zavisnosti od scenarija derbija i u tome će mu sigurno značajno pomoći fudbaleri sa klupe.

Zvezda je trenutno drugoplasirana u Superligi, dok je Partizan na prvom mestu, bodovna razlika između ove dve ekipe iznosi pet bodova.

Trener crveno-belih, Dejan Stanković nema dilemu oko toga ko će biti čuvar mreže u derbiju protiv Partizana, naravno kapiten Milan Borjan. U odbrani tima s Marakane ima još tri zapečaćena mesta, ona pripadaju Milanu Rodiću koji će delovati po levoj strani, kao i Aleksandru Dragoviću koji je bez premca najbolji defanzivac trenutno u crveno-belom dresu. Treće „zapečaćeno“ mesto, kako piše Telegraf će gotovo sigurno pripasti Strahinji Erakoviću koji će imati svojstvo „bonus“ igrača u ekipi Crvene zvezde.

Najveća enigma u odbrani, a verovatno i u startnih 11 je pozicija desnog beka i pitanje – Milan Gajić ili Kristijano Pićini, koji je kao veliko pojačanje stigao iz Valensije.

Sredina terena je verovatno i najsigurniji deo tima, pozicije na kojima su Gelor Kanga, Seku Sanogo i Mirko Ivanić su nedodirljive u Crvenoj zvezdi, pa bi tako trebalo da bude i u narednom meču protiv Partizana, jer kao što je gorenavedeno, ne postoji prostor za eksperimente u ovom trenutku.

Kao što je sigurna sredina terena, tako je i sigurno da će po levoj strani igrati Aleksandar Katai, bez kog igra Zvezde ne bi imala apsolutno nikakvog smisla. Nova enigma se javlja kada je reč o desnom krilu, kao što je bila i ona enigma oko desnog beka. Trenutno u svom „rosteru“ Stanković ima nekoliko uzdanica poput Filipa Falka, El Fardu Bena, ali i mladog Nemanje Motike. Ogromna je verovatnoća da će uz desnu aut liniju igrati Ben, dok će jedini istureni igrač biti norveški napadač Ohi Omoijuanfo.

Ukoliko se Stanković odluči za nešto ofanzivniju postavu, u tom slučaju će Mirko Ivanić preći na desnu stranu, dok će Bena zameniti Milan Pavkov.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare