DMITRIJ PESKOV SAOPŠTIO: Ukrajinska strana odbila pregovore

Zvanično saopštenje

Dmitrij Peskov je saopštio da je ukrajinska strana odbila pregovore.

Ruska vojska nastavlja operacije, nakon što je Putin juče naredio obustavljanje napredovanja.
Juče je Vladimir Putin prihvatio poziv predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog da otpočnu pregovore o rešavanju krize o Ukrajini i obustavi vojnih akcija.

Ranije je kineski predsednik Si Đinping pozvao Putina da pregovara sa Ukrajinom.

Nakon toga, ruski mediji objavili su informaciju da je Vladimir Putin pristao na pregovore u vezi sa razrešenjem ukrajinskog konflikta.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova saopštila je zatim da je ukrajinska strana odustala pregovora sa Rusijom i da je predložila da se to pitanje prebaci za subotu.

Podsetimo, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je predložio da se sedne za pregovarački sto, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov je odgovorio da je Rusija spremna da uputi u Minsk delegaciju na pregovore.
Kasnije je Peskov rekao novinarima da je Kijev saopštio da preispituje ideju da se pregovori vode u Minsku, da su izabrali Varšavu, a da se potom izgubio svaki kontakt s njima.

Kako je dodao pauza koja je usledila sa ukrajinske strane propraćena je postavljanjem višecevnih bacača u stambene kvartove uključujući Kijev.

„Ukrajinska strana je odustala od pregovora. Predstavnici kijevskog režima su predložili da se pitanje prebaci za sutra“, rekla je Zaharova novinarima, prenosi Alo.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare