Rusi RAKETIRAJU Kijev. Kličko: – „Noć će biti veoma teška!“

U toku je raketni napad ruskih snaga na glavni grad Ukranije, preneli su reporteri britanskih medija. Gradonačelnik Kijeva je potvrdio da su ruske snage uništile termoelektranu u blizini prestonice.

– Projektili padaju na grad – izvestila je dopisnica Bi-Bi-Sija.

O ovome se oglasio i gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko. On je rekao da se u zoni termoelektrane Kijev CHP-6 večeras se dogodilo pet eksplozija,

– U blizini CHP-6 dogodilo se pet eksplozija u intervalu od 3-5 minuta. Hitne službe idu tamo. Očekujemo da saznamo detalje – napisao je Kličko na Telegram kanalu, prenosi Interfaks Ukrajina.

CHP-6 je najmoćnija termoelektrana u Ukrajini, a nalazi se na severoistočnoj periferiji Kijeva u Desnjanskom okrugu. Stanica obezbeđuje centralno grejanje industrijskim preduzećima, stambenim i administrativnim zgradama Darnickog, Dnjeprovskog, Podilskog, Desnjanskog i Obolonskog okruga glavnog grada.

Kličko je dodao da su mostovi u gradu pod zaštitom i posebnom kontrolom, dok se ruske trupe približavaju. Prema njegovim rečima, u blizini strateških objekata postavljeni su kontrolni punktovi, prenosi Blic.

– Situacija je bez preterivanja preteća za Kijev. Noć će biti veoma teška – upozorio je Kličko.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare