MARKU MESARU KUM OKRENUO LEĐA: Veljin vojnik koji je sklopio sporazum imao nadimak Topalović! Prao pare i učestvovao u ubistvima

Nikola Spasojević (29), zvani Topalović i Spale, pripadnik klana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, koji je sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopio sporazum o statusu okrivljenog saradnika, na osnovu kog bi trebalo da bude osuđen na 14 godina zatvora, potvđeno je Kuriru iz Tužilaštva. 

On je, navodno, kum Belivukove desne ruke Marka Miljkovića zvanog Mesar.

Podsetimo, Spasojević je uhapšen 4. februara prošle godine, zajedno sa ostalim članovima grupe. U početku se, kako Kurir saznaje, sumnjao da je prao novac za kriminalnu grupu, ali je tokom istrage otkriveno da je učestvovao i u likvidacijama.

– Spasojević se sumnjiči da je učestvovao u ubistvima Aleksandra Gligorijevića i Gorana Veličkovića, za koja je kriminalna grupa već optužrna, ali i za učešće u likvidaciji Gorana Mihajlovića – potvrdio je sagovornik Kurira i objasnio da je on na tajnoj aplikaciji Skaj koristio nadimak Topalović.

Inace, on je navodno i vodio jedan od Instagram naloga navijačke grupe Principi, koju su Belivuk i Miljković, prema navodima tužilaštva, formirali kao paravan za vršenje krivičnih dela.

Sumnjao da ga žena vara pa joj slao ruže iz zatvora

Nikola Spasojević (29), zvani Spale, kako je Kurir pisao, pre hapšenja radio je u jednoj poznatoj firmi za transport novca, kao i kao obezbeđenje u jednom hotelu. Inače, tokom boravka u pritvoru, njegova nevenčana supruga se na društvenim mrežama pohvalila da joj je za godišnjicu poslao 101 ružu. – Inace, interesantno je da se došlo do informacija da se upravo Spasojević, pre nego što je uhapšen, raspitivao o jednom policajcu, jer je sumnjao da ga nevencana supruga vara s njim – otkrio je izvor Kurira.

Podsetimo, prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, kriminalna grupa se tereti za pet brutalnih ubistava u kuci u Ritopeku. Kako se navodi, u nju su na prevaru doveli Milana Ljepoju, Lazara Vukićevica, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića i Gorana Veličkovića, a potom ih zlostavljali, ubili i samleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa. Njihove ostatke, kako se navodi u dokumentu tužilaštva, potom su bacili u Dunav.

– O svih pet ubistava za koja su već optuženi svedočio je pripadnik grupe Bojan Hrvatin, koji je pristao da za blažu kaznu prizna i opiše sve detalje zločina koje je činila ova kriminalna grupa, koja je po mnogima prevazišla i zemunski klan. Hrvatin nije govorio o ubistvu Mihajlovića, jer se ono dogodilo 2019, pre nego što je on izašao iz zatvora i postao član klana. Medutim, o njegovoj otmici i ubistvu odlučio je da progovori osumnjičeni Nikola Spasojević, koji je uhapšen kada i Belivuk – otkrio je ranije sagovornik Kurira.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare