UDARNA VEST! RUSIJA: Ukrajinske trupe u velikom broju napuštaju svoje položaje?!

Ruska vojska rano jutros krenula je u akciju i napala Ukrajinu. Za sada glavni udar kako javljaju svetski mediji ide iz pravca Donbasa i Luganska. Akcija je počela rano jutros u 3:50 po srednje evropskomvremenu, kada je ruski predsednik objavio napad na Ukrajinu !!!

Rusija: Ukrajinske snage napuštaju položaje

Ukrajinski vojnici napuštaju svoje položaje suočeni sa ruskom ofanzivom, tvrdi Moskva i dodaje da njene oružane snage ne udaraju po gradovima i da ne predstavljaju „nikakvu pretnju“ po civile.

U saopštenju objavljenom u četvrtak ujutro, ruski zvaničnici su rekli da „obaveštajni podaci pokazuju da jedinice ukrajinske vojske i vojnici masovno napuštaju svoja mesta, polažući oružje“. Nisu predstavljeni nikakvi direktni dokazi koji bi potkrepili ovu izjavu.

Kako se navodi u saopštenju, „položaji Oružanih snaga Ukrajine koji su položili oružje nisu napadnuti. Ruske oružane snage ne udaraju po ukrajinskim gradovima. Nema opasnosti po civilno stanovništvo. Moskva kaže da su brojni vojni ciljevi, uključujući aerodrome, odbrambene instalacije i avione, gađani ‘visoko preciznim oružjem’ u okviru „specijalne operacije“ koju je naredio predsednik Vladimir Putin.

Ukrajina sa druge strane tvrdi da je osam osoba poginulo u ruskoj invaziji.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare