Srbija sprema hitne mere za privredu zbog krize u Ukrajini

Privrednici pozvani da u ponedeljak, 28. februara, razgovaraju o trenutnoj situaciji. Biće formiran krizni kol centar

Privredna komora Srbije formiraće od sutra specijalizovani krizni tim i otvoriti krizni kol centar za hitno rešavanje problema privrednika i ekonomskih posledica, uzrokovanih krizom u Ukrajini, najavio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, prenosi Telegraf.

Čadež je je rekao da su privrednici pozvani da u ponedeljak, 28. februara, razgovaraju o trenutnoj situaciji i onome što možemo da uradimo:

„Da napravimo zajednički krizni štab, zajednički tim koji će pratiti predstojeće događaje i pomoći kompanijama koje moraju da kupe, plate, izvezu ili uvezu robu iz regiona obuhvaćenog krizom, ali i svima drugima na koje će se ta kriza odraziti“.

“Večerašnje obraćanje pred više od 250 lidera srpskog preduzetništva čini me odgovornim da asocijacija srpske privrede bude od pomoći, ne samo vama koji izvozite na tržište Ukrajine, nego i ostalim kompanijama koje neće biti pošteđene uticaja ove krize, kako direktnih tako i indirektnih – ekonomskih implikacija koje će tek doći. O tome svedoče cene energenata koje su samo tokom današnjeg dana porasle više od 40 odsto i otvaranje mnogih drugih pitanja o poslovanju„, rekao je predsednik PКS prilikom večerašnje dodele priznanja Preduzetnik godine kompanije Ernst i Jang (EY).

Sa predstavnicima privrednih komora Austrije, Nemačke, Luksemburga, predsednikom Evrokomore danas smo dogovorili održavanje kriznih telefonskih razgovora svakog jutra kako bismo najefikasnije nalazili rešenja za podršku našim komapnijama”, istakao je Čadež.

Predsednik PКS proglašavajući najboljeg EY brzorastućeg preduzetnika godine – Quantox technology – Vuk Popović i Filip Кaraičić, poručio je da hrabrost dolazi od ljudi koji posluju, stvaraju, rade, od njihove istrajnosti, kreativnosti, njihovog liderstva kojim pokazuju da i u najtežim vremenima mogu da iznesu i svoje ideje i svoje poslove.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare