RUSIJA SPREMNA NA PREGOVORE: Ovo su Putinova 2 uslova za prekid sukoba!


Moskva je spremna da pregovara o uslovima predaje sa Kijevom, izjavio je u četvrtak popodne portparol Kremlja Dmitrij Peskov, a prenosi ruski RT.

Peskov tvrdi da je Putin „izrazio spremnost da se uključi u razgovore sa ukrajinskim kolegom“, ali sa akcentom na dobijanje garancije da će Ukrajina biti „neutralna“ i obećanje da neće držati oružje na svojoj teritoriji.

Prema rečima Peskova, ovi uslovi bi omogućili „demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine“ i eliminisali ono što Rusija trenutno tvrdi da predstavlja pretnju njenoj bezbednosti.

„Predsednik je uobličio svoju viziju šta očekujemo od Ukrajine kako bismo rešili probleme takozvane „crvene linije“. To je, dakle, neutralan status i odbijanje raspoređivanja naoružanja“, ponovio je Peskov, prenosi Kurir.

On je takođe rekao da će Putin odrediti vreme za pregovore, napominjući da će se Rusija angažovati samo „ako je rukovodstvo Ukrajine spremno da o tome razgovara“.

„Operacija ima svoje ciljeve – oni se moraju ostvariti. Predsednik je rekao da su sve odluke donete i da će ciljevi biti postignuti“, nastavio je Peskov, sugerišući da ako Kijev pristane da ispuni njihove zahteve, napad na Ukrajinu može biti zaustavljen.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare