RASTE BROJ ŽRTAVA U UKRAJINI! Poginuo dečak u Harkovu

Više od 40 ukrajinskih vojnika je ubijeno, a stradalo je i 10 civila, tokom ruskog granatiranja u Ukrajini, navodi AFP.

Brojna privatna vozila napuštaju glavni grad Ukrajine Kijev dok se u gradu čuju eksplozije, javio je dopisnik ruske agencije Ta s s.

Narodna milicija samoproglašene Luganske Narodne republike (LNR) saopštila je da su oborili dva ukrajinska aviona na teritoriji Luganska, na istoku Ukrajine, i da su preuzeli kontrolu nad gradovima Šastija i Stanica Luganska, preneo je Rojters.

Prema izjavi očevica na kojeg se poziva Rojters, kolona tenkova krenula je u pravcu Marijupolja, na području samoproglašene Donjecke narodne republike (DNR).

Ukrajinska vojska saopštila je danas da je oborila pet ruskih aviona i jedan helikopter u Luganskoj oblasti, što Rusija demantuje. Ambasadori NATO će održati vanredno zasedanje u toku jutra, izjavio je Rojtersu jedan neimenovani zvaničnik Severnoatlantske alijanse, pošto je Rusija izvela napad na Ukrajinu. Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg zatražio je od Rusije da odmah obustavi vojnu akciju i poštuje ukrajinski teritorijalni integritet i suverenitet.

Poginuo je jedan dečak na istoku Ukrajine, u regionu Harkova, kada je granata pogodila stambenu zgradu, saopštio je ukrajinski sektor za vanredne situacije, dok iz drugih ukrajinskih izvora stižu vesti o pogibiji najmanje 40 ukrajinskih vojnika i oko 50 Rusa.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare