POSTOJI LI OPASNOST ZA RAT NA NAŠIM PROSTORIMA?! Ekspert za borbu protiv terorizma UPOZORAVA na OVAJ SCENARIO

Ceo svet je na nogama, a u Srbiji se strahuje da postoji mogućnost i za neredima na našim prostorima.

Ekspert za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević smatra da takva opasnost postoji, jer mi našu poziciju u odnosu na globalne sile nismo ustanovili.

– Sigurno je da može, sigurno je da takva opasnost postoji. Mi još nismo ustanovili svoju poziciju u odnosu na globalne sile, već su one odredile naše mesto u svojim geopolitičkim planovima. Ako pogledamo ovu situaciju, ono što možemo jasno videti, najmanje je korisna i verodostojna priča o suverenitetu država i o njihovom integritetu. Taj intergritet i suverenitet ne postoji kada je NATO u pitanju. Rusija je imala izbor da dozvoli da se desi masovan zločin ili da na vreme shvati taj proces i da pre nego što se Ukrajina naoruža nuklearno reaguje. Rusija je izabrala da reaguje na vreme – rekao je u Jutarnjem programu Kurir televizije Galijašević.

U celoj Ukrajini, stanovništvo je u strahu, a kako prenose strani mediji, ljudi masovno napuštaju domove kako bi se spasili.

– Ovo smo mi preživeli devedesetih godina. Tad su posvađali balkanske države da bismo uvek bili u konfliktu, Zapad je to namerno uradio. Rusija da je čekala, patnja bi bila mnogo veća. Lavrov je govorio o mobilnim terorističkim jedinicama da se prebace u Ukrajinu da se bore na njihovoj strani. Ovi događaji u Ukrajini, koliko god bolni bili, oni su početak raspleta i pokušaja da se iz jedne tačke upravlja svetom. Ja verujem da ovaj rat neće trajati dugo i da će ruski i ukrajinski narod, koji imaju isti koren, izbeći ono što mi nismo mogli. Ovaj rat jasno naglašava da ruski interesi ne mogu biti ugroženi – kaže Galijašević, a prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare