„Ja sam jedini vlasnik svog tela, ne velim one koji nameću“: Novak dao intervju za L’Ekip o vakcini

Najbolji teniser sveta Novak Đoković razgovarao je za L’Ekip, gde je ponovo ponovio svoj stav o vakcinaciji i istakao da je da je na osnovu svih informacija odlučio da se ne vakciniše.

Kaže da se informacije menjaju i da ne zna da li će i stav da mu se promeni, jer se sve brzo menja, što se vidi i u odlukama pojedinih vlada.

– Na osnovu svih informacija o vakcini odlučio sam da se ne vakcinišem. Ovo je moj stav. Hoće li se ovo promeniti ili proći? Ne znam, sve se dosta brzo menja, vidimo to u odlukama pojedinih vlada. Trenutno, ne osećam da mi je potrebno da zaštitim svoje telo i ne osećam se kao da sam pretnja drugima. Bez obzira da li ste vakcinisani ili ne, i dalje možete preneti virus. Ovo je moj stav i, posledično, moj um je potpuno otvoren. Sve je moguće – rekao je Novak.

Novinar ga je pitao o rečima da Novak oseti ako se nešto promeni 0,5% u njegovom telu telu i šta to konkretno znači.

– To znači upravo to! Moje telo je moje oko, moje glavno bogatstvo. Kao vrhunski sportista, moram da vodim računa o tome da budem konkurentan i dosledan.

Novak ističe da ne voli one koji nameću bilo šta, da je slušao mišljenja lekara specijalista iz Srbije, Francuske, Švajcarske, SAD… i da je na osnovu svih informacija doneo odluku i da želi da bude jedini vlasnik svog tela.

– Ne tvrdim ništa, nisam lekar, stručnjak. Ne volim one koji nameću. Da, imam otvoren um, ali takođe moram da sačuvam svoj integritet i svoju autonomiju. Jer niko na ovoj zemlji ne poznaje telo bolje od mene. Želim da budem jedini vlasnik svog tela. Ako nemam dovoljno razumevanja za svoje telo, kao da dajem autonomiju nekom drugom.

– Ponekad se kaže da sam podložan određenim uticajima. Ne. Kao i svi, konsultujem se sa lekarima konvencionalne medicine. Mnogo. Specijalistima pulmologije, imunologije, u Srbiji, u Francuskoj, u Švajcarskoj, u Sjedinjenim državama… Slušam ih i na osnovu poznavanja svog tela pravim sopstvene analize i donosim odluke – rekao je Đoković, prenosi Telegraf.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare