Bajden: Putin je agresor, on je izabrao rat, sada će on i njegova zemlja snositi posledice!

U toku je obraćanje američkog predsednika povodom eskalacije situacije u Ukrajini

Predsednik SAD Džo Bajden saopštio je danas na konferenciji za medije da su nedeljama upozoravali na ovo što se dešava u Ukrajini.

– Putin je agresor, Putin je izabrao rat, sada će on i njegova zemlja snositi posledice – rekao je Bajden.

Bajden tvrdi da je ruski predsednik Vladimir Putin mesecima planirao ovaj napad.

– Putin je prebacio 175.000 vojnika u blizini granice sa Ukrajinom, a tu je izgradio i terenske bolnice – rekao je Bajden.

On je zatim rekao da su SAD nedeljama upozoravale da će se ovo dogoditi, kao i da se situacija odvija uglavnom onako kako su predvideli.

Američki predsednik je zatim potvrdio da će SAd uvesti nove oštre sankcije Rusiji.

– Ovo će naneti velike probleme ruskoj ekonomiji. Mi smo osmislili ove sankcije da maksimiziramo dugoročni uticaj SAD na Rusiju i da minimiziramo uticaj Moskve na SAD i naše saveznike. Želim da budem jasan SAd nisu same u ovome – rekao je on.

Bajden je rekao da će zapad ovim sankcijama smanjiti sposobnost Rusije da finansiraju i razvijaju vojsku i smanjiti njihovu sposobnost da se takmiće u razvoju tehnologije.

On se prvobitno obratio na Tviteru rekavši da se složio sa liderima G7 o uvođenju oštrih sankcija Rusiji.

– Jutros sam se sastao sa svojim kolegama iz G7 da razgovaramo o neopravdanom napadu predsednika Putina na Ukrajinu i dogovorili smo se da nastavimo dalje s razornim paketima sankcija i drugih ekonomskih mera kako bismo Rusiju pozvali na odgovornost – naveo je Bajden na Tviteru

Podsetimo, predsednik SAD Džo Bajden oglasio se posle napada Rusije na Ukrajinu, koji je počeo rano jutros, posle obraćanja Vladimira Putina i najave da su počele „specijalne operacije“.

– Molitve Sveta su sa narodom Ukrajine večeras, dok trpe neprovociran i neopravdan napad od strane ruskih vojnih snaga. Predsednik Putin je izabrao rat sa predumišljajem, koji će doneti katastrofalan gubitak ljudskih života i patnju – saopštio je Bajden, a prenosi Telegraf.

Uskoro opširnije…

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare