UŽIVO VUČIĆ SE OBRAĆA IZ MADRIDA: Španija neće priznati nezavisnost Kosova!/FOTO/

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u radnoj poseti Španijisastao se sa predsednikom Vlade Španije Pedrom Sančezom. Nakon sastanka, predsednik se obratio medijima.

Kako je predsednik Srbije poručio iz Španije, Sve što je danas dogovoreno, jeste od izuzetne važnosti za našu vojsku. Istakao je da Španija neće priznati nezavisnost Kosova i zahvalio im se na podršci.

– I u razgovoru sa kraljem, ali i sa Sančezom, jasno je da Španija neće priznati nezavisnost Kosova. Mi smo o mnogim detaljima razgovarali sa kojima ne bih opterećivao građane – rekao je Vučić.

Kako je objasnio, Srbija će uvek moći da računa na Španiju, i ona je veoma važna za Srbiju, dodajući da če dobri odnosi nastaviti da se neguju.

– Verujem da ćemo i mi uspeti da ugostimo ljude iz Španije. Imaćemo veliki biznis forum u oktobru sa španskim privrednicima, i nadamo se da ćemo imati neke visoke zvaničnike iz Španije – rekao je Vučić.

Govoreći o razgovoru sa zvaničnicima Španije, Vučić je dodao da je trgovinska razmena izuzetno napredovala.

– Naša trgovinska razmena raste, i to su dobre vesti. Postoji i zainteresovanost španskih privrednika, i zato će biti ovog foruma o kom sam govorio – dodao je Vučić.

Kako je dodao, razgovarali su i o situaciji u Ukrajini.

Vučič je otkrio da je u noći za nama razgovarao sa predsednicom Vlade Srbije, dodajući da će Srbija u narednih 48 sati izaći sa detaljima o problemu u Ukrajini .

– Naši stavovi, za razliku od njihovih, biće zasnovani na poštovanju Međunarodnog javnog prava – naveo je Vučić, prenosi Kurir.

– Srbija se dobro seća 99. godine kada oni kojima su danas usta puna poštovanja prava nisu tako razmišljali 99. kada je bilo reči o našoj zemlji – rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da se nekima ne dopada da Srbija misli svojom glavom, i to što štiti svoje interese, dodajući da nikada nije razumeo ljude koji napadaju svoju zemlju, govoreći o Draganu Đilasu i opoziciji.

Ja udarce primam svaki dan, ako ste u politici, ako želite da predtsvaljate suverenu zemlju, koja je mala, ali snažna…. Morate da trpite. Tukli su našu zemlju kako su stigli, i u Prvom i Drugom svetskom ratu… – priča Vučić

Kako je dodao, neki ljudi žele da Srbija odustane od svega što je gradila,

– Nisam zainteresovan da pričam o tim ljudima koji idu protiv svoje zemlje – rekao je Vučić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare