Putin najavio novo rusko oružje: Rekao da mu svet nema ravnog! Amerika protiv Rusije, Kina se protivi sankcijama!

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je Rusija stavila u „borbeno dežurstvo“ oružje koje sve još nije video.

Prema njegovim rečima, kako prenosi Telegraf, mnogo toga je urađeno u zemlji u poslednjih nekoliko godina u vezi sa modernizacijom oružanih snaga Rusije, prenosi RIA.

Istakao je da su oružane snage postale mobilnije i stekle više iskustva u borbi, a da se broj jedinica značajno povećao.

– Na borbeno dežurstvo stavljeno je oružje kojem nema premca u svetu. Nastavićemo da razvijamo perspektivne sisteme naoružanja, uključujući hipersonične i zasnovane na novim fizičkim principima, proširićemo upotrebu naprednih digitalnih tehnologija i elemenata veštačke inteligencije. Takvi sistemi su zaista oružje budućnosti, koje povremeno povećava borbeni potencijal naših oružanih snaga – rekao je Putin.

Ruski lider je takođe istakao da su obučenost i lični kvaliteti vojnika i dalje od velikog značaja za oružane snage.

Američki predsednik Džo Bajden poslao je dodatne trupe ka Ruskoj Federaciji, samo dan nakon što je šef Kremlja Vladimir Putin priznao nezavisnost Donjecke Narodne Republike (DNR) i Luganske Narodne Republike (LNR) na istoku Ukrajine, nmavodeći kako je to samo početak udara na Moskvu. 

Nedugo nakon tih njegovih reči na istoku Ukrajine došlo je do dramatičnog zaoštravanja situacije, a posebno je zabrinuo izveštaj o pripremi terorističkog napada na Krimu. 


Federalna služba bezbednosti Rusije sprečila je teroristički napad na Krimu. Uhapšeno je šest državljana Rusije  

Ukrajinci tenkovima napali Donbas

– Oružane snage Ukrajine sve češće koriste tenkove za gađanje Donjecke narodne republike – saopštio je zamenik načelnika uprave Narodne milicije DNR Eduard Basurin.

Kako je naglasio, situacija je sve gora, prenosi Republika.

– Tenkovi u većem broju i artiljerija ne prestaju sa granatiranjem. Otvaraju vatru duž cele linije razdvajanja. Na meti granatiranja se našlo 29 naselja naše republike – rekao je on televiziji „Rusija 24“.

Australija i Japan uveli sanckije Rusiji 

Australija i Japan su se danas pridružili SAD, Evropskoj uniji, Kanadi i Britaniji u uvođenju sankcija Rusiji, nakon što je Moskva priznala samoproglašene republike Donjeck i Lugansk na istoku Ukrajine i odobrila slanje trupa u tu oblast.

Australija će odmah početi da uvodi sankcije ruskim pojedincima za koje veruje da su odgovorni za postupke te zemlje protiv Ukrajine, saopštio je premijer Skot Morison na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Kina ustala protiv sankcija Rusiji 

– Kina se protivi bilo kakvim jednostranim sankcijama i smatra da sankcije nisu najbolji način za rešavanje problema – izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Kine Hua Čuenjing i sugestivno upitala da li neko smatra da će Kina uvesti kaznene mere protiv Moskve. 

– Očigledno ne razumete dovoljno politiku kineske Vlade. Kina se uvek protivi bilo kakvim nezakonitim jednostranim sankcijama – izjavila je ona.

Kako je istakla, kineska Vlada nikada nije smatrala da je uvođenje sankcija efikasan način za rešavanje sukoba.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare