PORUKA RUSKOG LIDERA ZAPADU: MOŽE DOGOVOR, A MOŽE I RAT!

Predsednik Rusije Vladimir Putin proglasio je nezavisnost Donjecke i Luganske narodne republike posle višednevne eskalacije situacije u Donbasu koja je počela intenzivnim granatiranjem od strane ukrajinske vojske. Ruske trupe ušle su u Donbas, Zapad je žestoko osudio ove poteze Rusije, a SAD, EU i članice G7 uvele su juče popodne novi paket sankcija Moskvi.

Na Kijevu je da odluči da li želi da održi diplomatske odnose sa Moskvom, rekao je u sredu portparol Stejt departmenta Ned Prajs, a piše informer.

To je odluka koju treba da donese ukrajinska vlada – rekao je Prajs na brifingu za novinare, upitan da li Ukrajina treba da nastavi diplomatske odnose sa Rusijom.

Bivši američki predsednik Donald Tramp dva dana pošto je kriza oko Ukrajine eskalirala, potrudio se za medijsku bombu. Dok njegov naslednik preti Rusiji, Tramp je otvoreno pohvalio plan invazije Vladimira Putina i nazvao ga „genijalnim“, a ruskog predsednika „veoma pametnim“ i to samo nekoliko sati pošto je dao izjavu da Rusija ne bi nikada napala Ukrajinu, da je sve ostalo pod njegovom kontrolom.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare