VUČIĆU DODELJEN ORDEN U MONAKU Knez Albert priredio svečani doček uz počasnu gardu za srpskog predsednika /FOTO//VIDEO/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas svoju zvaničnu posetu Monaku, a knez Albert II od Monaka priredio mu je svečani doček ispred Kneževske palate.

Uz postrojenu Gardu i himne dve zemlje, knez Albert srdačno je dočekao predsednika Vučića, a na Kneževskoj palati se, zbog ove posete, uz zastavu Monaka vijorila i zastava Srbije, prenosi Blic.

Albert Drugi od Monaka uručio Veliki krst reda Svetog Šarla predsedniku Srbije.

– Ovaj orden je samo još jedan dokaz poštovanja prema našoj Srbiji i to je ono što njoj na ponos ostaje – naveo je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić je objavio i snimak uručenja ordena.

– Ceremonija uručenja Velikog krsta reda Svetog Šarla, koji Nj.S.V. knez Albert II od Monaka uručuje predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću – navedeno je na Instagramu.

Do sada su tim ordenom odlikovani ruski predsednik Vladimir Putin, bivši francuski predsednici Nikola Sarkozi i Fransoa Oland i bivši generalni sekretar UN Ban Ki-Mun.

Veliki krst reda Svetog Šarla je najviše priznanje koje se dodeljuje u Monaku.

U nastavku susreta uslediće bilateralni susret kneza Alberta i predsednika Vučića, koji će zatim prisustvovati i potpisivanju Okvirnog sporazuma o saradnji između Srbije i Monaka.

Sa predsednikom Srbije u poseti Monaku je i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Svečanom dočeku predsednika prisustvovao je i počasni konzul Srbije u Monaku Goran Ðoković.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare