NOVO RAKETIRANJE DONBASA! Ukrajinci u zoru iz zabranjenog oružja raketirali naselja

Na molbu lidera DNR i LNR predsednik Rusije Vladimir Putin proglasio je sinoć nezavisnost republika.

Do proglašenja je došlo posle višednevne eskalacija situacije u Donbasu počev od 17. februara kada je ukrajinska vojska započela intenzivno granatiranje Donjecke i Luganske narodne republike. Ruske trupe ušle su sinoć u Donbas, Zapad je žestoko osudio ovaj potez Rusije, a ukrajinska strana nastavila i rano jutros sa raketiranjem naseljenih područja u Donbasu, prenosi Republika.

Muškarac je poginuo u Donjecku od granatiranja ukrajinskih snaga, saopštila je DNR. Muškarac je nastradao u Petrovskom okrugu u Donjecku. Za samo jedan dan, Oružane snage Ukrajine su ispalile 667 komada municije, koristeći oružje zabranjeno sporazumima protiv DNR.

– Priznanje nezavisnosti Donjecke i Luganske narodne republike, ratifikacija sporazuma o prijateljstvu i saradnji i uzajamnoj pomoći treba da zaustavi pogibiju ruskog naroda koji tamo živi – izjavio je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

Ukrajinske snage i u jutarnjim satima nastavljaju da gađaju naselja u Donbasu. Na naselje Staromihajlovka ispaljeno je 15 mina zabranjenog kalibra, a jedan stanovnik Slavjanoserbska ranjen je prilikom minobacačkog napada. Gasovod u zaseoku Aleksandrovsk u blizini Luganska oštećen je prilikom napada

Oružane snage Ukrajine pucale su u toku noći u pravcu sela Lenjinsko u DNR, ispaljeno je 28 mina zabranjenog kalibra, saopštio je predstavnik DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre. Na Deržinski ispaljeno 12 projektila.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare