INVAZIJA NA Ukrajinu, SANKCIJE ZA Rusiju, SRBIJA već ima pritiske

Predsednik SAD DŽo Bajden je danas na konferenciji za medije saopštio da je priznavanje LNR i DNR početak invazije Rusije na Ukrajinu.

On je zatim najavio novi paket sankcija Rusiji, a tom prilikom je napomenuo da ukoliko se situacija pogorša nastaviće sa novim sankcijama.

Podsetimo, članice EU uvele su ranije danas novi paket sankcija Rusiji zbog eskalacije situacije na istoku Ukrajine i priznavanja nezavisnosti LNR i DNR.

Vučić je obraćajući se iz Monaka rekao da je Srbija u problemu zbog predstojeće krize izazvane događajima u Ukrajini, ali dodao da građani ne treba da brinu.

– Neću da lažem da je situaciju u svetu dobra. 2.000 dolara za gas. To je neizdrživo. Radimo sve što možemo da obezbedimo Srbiju – rekao je Vučić.

Kako Vučić kaže, Srbija je država koja će se boriti da ostane vojno neutralna.

– Posvećeni smo svojim interesima. Srbija je na evropskom putu, ali nećemo se odreći prijatelsjtva sa Rusijom i Kinom, niti bilo kim od naših tradicionalnih partnera – rekao je Vučić.

Srbija se, dodaje, nada miru, dobrim odnosima sa svima, i suviše smo mala zemlja da bismo nekome pretili ili radili protiv nekoga.

– Bitno je da sačuvamo svoju zemlju, da sačuvamo pristojan i dobar život i da sačuvamo naš narod od stradanja – istakao je predsednik.

Vučić je kazao da je Ukrajina uvek podržavala suverenitet naše zemlje i Srbija njihov.

– Ukrajinski ambasador je od nas tražio da osudimo rusku agresiju, ja na to imam prost odgovor: Mi smo mala zemlja, ne želimo sebi da ukidamo mogućnost prijateljstva, mi ne odlučujemo o budućnosti Ukrajine – rekao je Vučić.

On je zatražio od ukrajinskog ambasadora da pozove Zelenskog da osudi agresiju koju su nad Srbijom sproveli SAD, Velika Britanija, Nemačka i druge zemlje zapada.

– Pa kad on to učini, onda ću ja osuditi agresiju – rekao je on.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare