DA LI NOVAKU PRETI NOVA DEPORTACIJA?!

Novaku Đokoviću (34) preti novo proterivanje iz zemlje jer nije vakcinisan i to iz one u kojoj je donedavno živeo!

Najbolji teniser sveta, kako sada stvari stoje s propisima u borbi protiv pandemije korone, moći će da igra na mastersu u Monte Karlu koji počinje 10. aprila, ali se može desiti da mu ne dozvole da odigra finale ako do njega dođe, prenosi Republika.

Problem je činjenica da njemu zeleni KOVID sertifikat važi do 16. aprila uveče, tačno četiri meseca od dobijanja pozitivnog rezultata PCR testa na koronu, te da bi noć pred finale u Monaku, koje je na programu 17. aprila, morao da napusti zemlju. Naime, kao što je i sam potvrdio, a što se i vidi na dokazu o testiranju koji je osvanuo u javnosti, Đoković se testirao 16. decembra uveče nakon što je saznao da je košarkaš Barselone Najdžel Hejs-Dejvis pozitivan na KOVID, a da se on slikao s njim dva dana ranije na utakmici protiv Crvene zvezde u Evroligi.

Ceo haos je nastao zbog odluke da se važenje sertifikata skrati sa šest meseci na četiri meseca, u Noletovom slučaju do 16. aprila umesto do 16. juna. To znači da Srbin u Monte Karlu, u kojem je živeo do preseljenja u špansku Marbelju, može doživeti novu skandaloznu neprijatnost ukoliko tamošnje vlasti reše da se slepo drže propisa. Takođe, to bi bio do sada neviđeni potres u tenisu da se igraču zabrani da odigra meč iz razloga koji nemaju veze sa sportom, a pogotovo finale.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare