Ukrajina ponovo GRANATIRALA Donjeck i Lugansk: Vladine trupe prekršile primirje

Granatirano je selo Petrivske jutros u 05.30 časova po lokalnom vremenu.

Samoproglašena Donjecka Narodna Republika je saopštila da je granatirano selo Petrivske jutros u 05.30 časova po lokalnom vremenu, dok je samoproglašena Luganska Narodna Republika prijavila jutros dva dva incidenta sa minobacačkom vatrom.

Iz mislje LNR-a pri Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju poručuju da su ukrajinske vladine trupe u protekla 24 časa čak 29 puta prekršile primirje na teritoriji LNR-a.

– U protekla 24 sata, odnosno 17. februara, registrovano je ukupno 29 kršenja primirja od strane vojnih jedinica Ukrajine – saopštila je ta misija na svom Telegram kanalu, a prenosi ruska agencija TAS S.

Agencija Interfaks javlja da je rusko ministarstvo odbrane objavilo da se nekoliko ruskih pešačkih jedinica vratilo u svoje baze u regijama Dagestan i Čečenija, i to nakon što su završili vežbe na Krimu.

Kremlj je ove nedelje saopštio da je počeo sa povlačenjem dela vojnika iz područja koja se graniče sa Ukrajinom, ali Kijev i Zapad taj potez osporavaju, navodeći da su određene jedinice i oprema zamenjene drugima, prenosi Objektiv.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare