UZET DNK OD PORODICE KAKO BI SE REŠILA MISTERIJA NESTANKA FITNES TRENERA? Sumnja se da je jedna od BELIVUKOVIH ŽRTAVA?! Na listi nestalih još četiri osobe

Klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića uskoro će biti osumnjičen za brutalno ubistvo još jednog muškarca sa spiska 11 nestalih, o čijim se sudbinama ništa nije znalo sve dok 4. februara prošle godine nije uhapšena ova grupa.

Prema nezvaničnim informacijama, a kako prensoi Blic, navodno je reč o ubistvu fitnes-instruktora Jove Kecmana (51), koji je nestao 24. septembra 2020.

– Od članova porodice nestalog trenera uzet je DNK kako bi se uporedio sa tragovima pronađenim u kući strave u Ritopeku, a inspektori su ponovo kontaktirali s njima pre nekoliko dana. Međutim, njihov biološki materijal nije se poklopio sa tragovima iz kuće. U međuvremenu, pojavili su se drugi dokazi na osnovu kojih postoji osnov sumnje da je klan koji se do sada sumnjiči za sedam ubistava u Srbiji i još tri u Crnoj Gori presudio i Kecmanu – kaže izvor Kurira i dodaje da su inspektori koji rade na tom predmetu prethodne nedelje ponovo kontaktirali s porodicom Kecman.

Beogradskom treneru se trag izgubio u Glavnoj ulici u naselju Mali Mokri Lug, gde je došao sa prijateljem. Zamolio ga je da ga tu ostavi jer treba da se vidi sa drugim drugom i rekao mu da će se kući vratiti taksijem. Sa sobom je, navodno, poneo i 16.000 evra, ali je telefon ostavio kod kuće.

– Kecman je nestao po istom principu kao i većina drugih otetih i ubijenih u Ritopeku – dodaje sagovornik i podseća da je, prema objavama Jove Kecmana na društvenim mrežama, jedna od osoba kojoj je držao treninge manekenka Dejana Živković. Inače, manekenka je neko vreme bila u vanbračnoj zajednici sa navodnim vođom škaljarskog klana Jovanom Vukotićem.

Osim Kecmana, na spisku nestalih za koje se sumnja da su im glave došli pripadnici Belivukovog klana nalaze se još i Filip Marjanović, Vukašin Gošović i Ljubomir Lainović.

– Filip Marjanović i Vukašin Gošović poslednji put su viđeni kada su početkom 2020. krenuli u Crnu Goru. Od tada im se gubi trag, a sumnja se da su postali žrtve surovog klana. Gošović je, navodno, bio deo Partizanove navijačke frakcije suprotne Belivukovoj – podseća izvor Blica.

Ivan Ninić, advokat koji zastupa porodicu Gorana Mihajlovića, rekao je da očekuje proširenje istrage protiv kriminalnog klana za još jedno ubistvo muškarca, čiji identitet nije želeo da otkrije. Za razliku od ostalih žrtava, kako je Ninić naveo, Mihajlović je ubijen u Ritopeku, ali je potom njegovo telo zapaljeno i smrskano u vikendici u Surduku.

Ljubomir Lainović jedno je od imena sa spiska nestalih čija sudbina i dalje nije rešena. Prema rečima sagovornika beogradskog lista, njegova sudbina je možda najveća misterija jer se sumnja da je on učestvovao u ubistvu vođe škaljarskog klana Igora Dedovića i njegovog bliskog saradnika Stevana Stamatovića u januaru 2020. u Atini.

– Telo nije pronađeno, ali iako se njegova smrt dovodi u vezu sa Belivukovim klanom, najverovatnije kako bi ćutao o svemu što zna, nije potpuno isključena mogućnost ni da je on žrtva „škaljaraca“ – kaže sagovornik.

Pančevo je u ponedeljak bilo pod opsadom policije i Žandarmerije zbog pretresa objekata i osoba koje se dovode u vezu sa klanom Belivuk-Miljković. Policija je saopštila da je uhapšena jedna osoba, a da su pronađeni oružje, novac i policijske uniforme.

– Ono što smo videli u Pančevu nastavak je razračunavanja policije sa delovima klana. Pozadina svega toga je činjenica da, nakon lišenja slobode Veljka Belivuka i grupe, delovi njegove kriminalne strukture na slobodi imaju potrebu da uspostave prevlast na tržištu narkotika, da postanu lideri. Pančevci, iako nisu poznati široj javnosti, poznati su građanima u Pančevu jer ih godinama terorišu – rekao je advokat Ivan Ninić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare