Ovo su detalji dokumenta koji je Moskva poslala SAD!

Sjedinjene Američke Države dobile su odgovor od Rusije na pismo koje su pre tri nedelje uputili Kremlju, potvrdio je zvaničnik Stejt Departmenta i rekao da je odgovor predat ambasadoru SAD u Moskvi.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo je da je predalo pismo ambasadoru.

– Danas, 17. februara, američki ambasador Džon Saliven, pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije i predato mu je pismo u kom se iznosi reakcija na prethodno dobijen odgovor SAD o ruskom nacrtu ugovora između Ruske Federacije i Sjedinjenih Američkih Država o bezbednosnim garancijama – navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva.

Ministarstvo je u dokumentu posebno naglasilo neprihvatljivost zahteva za povlačenjem ruskih trupa iz određenih područja zemlje. Ministarstvo je istaklo da je Rusija zabrinuta zbog rastuće vojne aktivnosti Sjedinjenih Država i NATO-a direktno u blizini ruskih granica, „dok se naše ‘crvene linije’ i suštinski bezbednosni interesi, kao i suvereno pravo Rusije da ih štiti, i dalje ignorišu”.

– Ultimatumi da se trupe povuku sa određenih područja na ruskim teritorijama, praćeni pretnjama o oštrijim sankcijama, su neprihvatljivi i podrivaju izglede za postizanje stvarnih sporazuma, navodi se u odgovoru, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare