BELIVUKU NJEGOVI PRINCIPI OKREĆU LEĐA?

Saradnici Veljka Belivuka šalju mu sve manje novca, svesni da nikad neće izaći na slobodu. Sumnja se da je upravo to povod za seriju napada u Pančevu, koji su naručeni iz zatvora, piše Alo.

U proteklih nedelju dana Pančevo i okolinu uznemirila je serija paljenja automobila, tuča, bombaški napad i pucnjava, zbog čega je policija brzo reagovala i privela više osoba koje se dovode u vezu s drogom, reketiranjem i drugim kriminalnim aktivnostima. Sumnja se da iza svega stoji raskol u Principima nakon što je deo njih okrenuo leđa Veljku Belivuku, svesni da on više neće videti svetlost dana!

Policijska akcija usledila je dan nakon eksplozije, koja je bila vrhunac sukoba koji su čitavu proteklu nedelju potresali Pančevo i okolinu.

Pančevac S. B. (33) uhapšen je u utorak zbog sumnje da je kao član ekipe Velje Nevolje 14. februara bacio bombu na jedan kafić u tom gradu. Tokom akcije hapšenja policija je saslušala više osoba, a među njima su i članovi ekipe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića – Marko B., Predrag J. i M. P. Prilikom pretresa više lokacija pronađeno je i zaplenjeno ukupno osam automobila, 11.680 evra i 250.500 dinara, tri pancira, devet mobilnih telefona, dve bejzbol palice, malokalibarska puška, revolver i vazdušna puška. Takođe, zaplenjeno je 165 grama marihuane i manja količina MDMA, kao i dve vagice za precizno merenje.


– Sve je počelo od tuče u piceriji koja važi za bazu Veljinog klana. „Principi“ su se potukli međusobno, a sukob je izbio oko prevlasti nad teritorijom. Međusobno su počeli da optužuju jedni druge da su krtice, ko je koga izdao…, a sve zato što je deo „Principa“ počeo da zakida Velju Nevolju za novac, svesni da će do kraja života ostati u zatvoru – rekao je izvor portala Alo.

On je naveo da su u tuči, kako se sumnja, učestvovali Marko B., Predrag J., M. J., M. P. i drugi. Kako se sumnja, oni su jednog momka izvukli iz picerije na ulicu i pretukli ga, što su zabeležile i sigurnosne kamere. 


– Policija je razgovarala sa žrtvom, koja je negirala da je dobila batine?! On je tvrdio da se radi o „drugarskom zezanju“ – kaže za Alo sagovornik.

Šta je policija zaplenila

– 8 automobila

– 11.680 evra

– 250.500 dinara

– 3 pancira

– 9 mobilnih telefona

– 2 bejzbol palice

– 3 vatrena oružja (malokalibarska puška, vazdušna puška i revolver)

– 165 grama marihuane i manja količina MDMA

S druge strane, do inspektora je došla informacija da je iz zatvora stigla naredba da se jedan od vinovnika tuče „kazni“.

– Sumnja se da je Belivuk poslao „opomenu“ Predragu J., koji je dan kasnije upucan u nogu na parkingu restorana na Starom pančevačkom putu. Sam se odvezao u pančevačku bolnicu, ali je odbio da policiji otkrije ko je na njega pucao i s kim je bio u sukobu – rekao je izvor za Alo.

Pančevo im bilo glavno uporište


Pančevo je bilo označeno kao jedno od jačih uporišta klana Veljka Belivuka pre njegovog hapšenja. Upravo u ovom gradu Velja Nevolja je prao novac investirajući ga u građevinu, ali i u svoju biografiju, jer se nametnuo kao čelnik lokalnog  fudbalskog kluba.

– Pančevački privrednici su znali da moraju s njim da sarađuju i pristajali su da mu daju sve što traži. Plašili su se odmazde ako ga prijave policiji, pa su ćutali – kaže izvor Alo.

Podsetimo, Belivukova ekipa imala je i privatno strelište, i to u Banatskom Brestovcu nadomak Pančeva.

Prema njegovim navodima, ubrzo su kockice počele da se slažu i pozadina sukoba je postala jasnija.

– Članovi Veljine ekipe koji su na slobodi počeli su da gube živce i da okreću leđa svom dojučerašnjem šefu, koji je u zatvoru. Počeli su da se nameću jedan drugom kao vođe i da se međusobno izbacuju sa teritorija koje su im dodeljene. Takođe su počeli da stavljaju sve manje novca u zajedničku kasu. Upravo zbog toga su pojedinim članovima ekipe zapaljeni automobili. Sve ovo što se dešava sa pančevačkim ogrankom Belivukovog klana ukazuje da se radi o njihovim poslednjim trzajevima! – kaže izvor Alo.

Sud: Škaljarci nisu hteli da ubiju Velju i Mesara

Nikšićaninu Milu Jovanoviću i pripadnicima škaljarske kriminalne grupe neće se suditi za pokušaj ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, odlučio je podgorički Viši sud!
Sud je ocenio da nema mesta optužbi da su osumnjičeni izvršili krivično delo – teško ubistvo u pokušaju. Istovremeno, predsednik tog suda odlučio je da se Podgoričaninu Janku Vukadinoviću, Jovanoviću, Radovanu Stanišiću, Amiri Mujahodžić, Dušanu Ivanoviću i Momčilu Miliću sudi zbog stvaranja kriminalne organizacije i nedozvoljenog držanja oružja.
Podsetimo, sumnja se da je Janko Vukadinović po nalogu vođe „škaljaraca“ Jovana Vukotića iz spuškog zatvora oformio grupu koja je prošlog januara trebalo da ubije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Tivtu tokom njihove posete vođi „kavčana“ Radoju Zviceru. Plan je bio da im naprave sačekušu na aerodromu, u redu za čekiranje. Međutim, obaveštajci koji su pratili Belivuka primetili su sumnjive aktivnosti i osujetili njihov plan. Svedok saradnik je čak ispričao da je za ubistvo Belivuka obećano 700.000 evra, a da je likvidacija Miljkovića trebalo da bude „nagrađena“ sa 300.000 evra. Očigledno, njegova reč nije bila dovoljan dokaz za sud.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare