VOĐA ZVEZDINIH NAVIJAČA BIO META CRNOGORACA? Kriminalci iz Berana se spremali da likvidiraju Uroša Avramovića, odale ih poruke iz kriptovanih telefona

Jedan od vođa navijača Crvene zvezde Uroš Avramović navdono je bio na spisku za likvidaciju kriminalne grupe koju je navodno formirao Beranac Marko Zekić, prenosi Blic.

Kako navode, Zekićeva kriminalna grupa osumnjičena je za dvostrduko ubistvo na Veruši u Crnoj Gori u oktobru 2020. godine. Da je i Beograđanin Uroš Avramović bio na njihovom spisku piše u naredbi o sprovođenju istrage, čije detalje su u rešenju o produženju pritvora osumnjičenim članovima kriminalne grupe, objavile sudije Apelacionog suda.

– Prema tim spisima, Marko Zekić, Miomir Đukić i Mirčeta Mihajlović su zajedno 17. oktobra 2020. godine u mestu Uvač ubili Podgoričane Nemanju Prelevića i Danila Pekovića. Tvrdnje da su Zekić i za sada neidentifikovana osoba formirali tu kriminalnu grupu, Specijalno državno tužilaštvo temelji i na komunikaciji između okrivljenih – navode Vijesti, a prenosi Blic.

U rešenju o produženju pritvora osumnjičenima piše, između ostalog, „da se iz međusobne komunikacije osumnjičenih jasno zaključuje da Marko Zekić izdaje upustva šta raditi i kako, te da drugi okrivljeni bespogovorno izvršavaju njegove naredbe i o tome mu dostavljaju izveštaje“.

– Da je kriminalna organizacija formirana radi vršenja neodređenog broja krivičnih dela, utvrđuje se iz komunikacija preko kriptovanih telefon, kako pisanih, tako i glasovnih poruka, te fotografija koje prate konverzaciju, pa se utvrđuje da okrivljeni međusobno razmjenjuju fotografije većih količina opojne droge kokain, da ih isti pakuju u više navrata za prodaju, da planiraju ubistvo U. A, navijača C.Z, da nabavljaju i eksplozivne naprave i oružje radi vršenja krivičnih dela, te da planiraju likvidaciju B. V. i A. V, te da vrše prodaju i vatrenog oružja, kao i nabavku vatrenog oružja. Sve navedeno proizilazi iz komunikacija između okrivljenih, a preko kriptovanih mobilnih telefona – piše u rešenju.

Podsetimo, Uroša Avramović važi za vođu navijačke grupe Crvene Zvezde, pod nazivom „Hijene“. Protiv njega je, kako su ranije pisali mediji, podneto preko 10 krivičnih prijava. Sumnjičen je za dilovanje droge, nasilničko ponašanje, razbojništvo, nedozvoljeno držanje oružja, pokušaj ubistva.

– On je 2017. bio uhapšen na Autokomandi po poternici suda, jer je izbegavao da odsluži zatvorsku kaznu za učešće u pljački nakita još 2007. godine. On je tada po hitnom postupku upućen u zatvor u Sremsku Mitrovicu, gde mu je bilo određeno 14 meseci odsluženja kazne – podseća izvor.

Avramović je 2013. godine ranjen iz vatrenog oružja na Novom Beogradu. Njemu su se lakri borili za život, jer je sa dve prostrelne rane leve noge i povredom glave stigao u Urgentni centar.

– U aprilu 2008. godine Avramović i ubijeni Velibor Dunjić su pretukli i ranili Andreja Čogurića, nakon čega su otišli u inostranstvo. Zbog ovog dela, Dunjić je uhapšen u Švedskoj, a Avramović 2009. godine u Frankfurtu, nakon čega je poslat na robiju. Obojica su prvostepenom presudom bili osuđeni na po osam godina zatvora, ali je Apelacioni sud Avramoviću prepolovio kaznu – podseća sagovornik.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare