RUSIJA OBJAVILA HITNO Kraj vojnih vežbi! Deo vojske odlazi sa Krima

Rusija je danas objavila završetak vojnih vežbi i odlazak dela svojih snaga sa pripojenog poluostrva Krima gde je raspoređivanje trupa podsticalo strahovanje o predstojećoj invaziji Ukrajine.

„Jedinice iz južne vojne oblasti završile su svoje taktičke vojne vežbe na poluostrvu Krim i vraćaju se železnicom u svoje baze“, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane, prenose ruske agencije.

Ruska televizija prikazala je noćne snimke dugog voza koji prevozi oklopna vozila kako prelazi most preko Kerčkog morezua, koji je Rusija izgradila da poveže Krim sa ruskom teritorijom.

Moskva je juče objavila delimično povlačenje svojih vojnika rasporedjenih poslednjih nedelja na granicama s Ukrajinom, kao znak smirivanja posle dva meseca strahovanja o neposrednoj invaziji Ukrajine u jeku rusko-zapadne krize.

Evropljani i Amerikanci još čekaju dokaze o većem ruskom povlačenju, mada istovremeno izražavaju oprezni optimizam. Rusija nije precizirala kolikog će obima biti to povlačenje i kada će se sprovesti.

Zapad navodi da je više od 100.000 vojnika rasporedjeno na ukrajinskim granicima sa velikom količinom teške opreme. Pored toga velike rusko-beloruske vojne vežbe održavaju se do 20. februara u Belorusiji, proruskom susedu Ukrajine.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare