Evo šta je odgovorio GLAVNI KRIVAC za Novakovu DEPORTACIJU na pitanje da li će Novaku biti ukinuta trogodišnja zabrana

Srpski teniser deportovan je u januaru iz Australije nakon što mu je tamošnja vlada dva puta ukinula vizu.

Prvobitnom odlukom Sud u Melburnu je poništio odluku vlade, ali je zatim australijski ministar za imigracije odlučio da mu uskrati vizu, jer bi njegovo prisustvo moglo da pokrene „građanske nemire i negativno raspoloženje prema vakcinaciji“.

Đoković je za ulazak u tu zemlju dobio medicinsko izuzeće jer je nedavno preležao korona virus, i trebalo je da učestvuje na prvom grend slemu u sezoni, Australijan openu.

Nikada nisam bio protiv vakcinacije, ali sam uvek podržavao slobodu izbora za stvari koje stavljate u svoje telo„, ocenio je Đoković, preneo je danas BBC.

Srpski igrač je rekao da se nada da će se uslovi u vezi sa vakcinacijom na pojedinim turnirma promeniti, dodajući da se nada da će moći da igra još mnogo godina.

Posle Novakovog intervjua BBC-ju oglasio se i australijski ministar za imigracije i na pitanje tamošnjih medija da li će Srbinu biti dozvoljen ulazak u zemlju 2023. godine i samim tim ukinuta zabrana, Aleks Houk je odgovorio:

Budućnost Đokovića je u njegovim rukama i njegovoj odluci kako se bude ponašao na međunarodnom nivou. Australijska Vlada nema dalju ulogu u onome što on želi da uradi„, rekao je Houk australijskim medijima.

Upitan da li će trogodišnja zabrana biti ukinuta, Houk je imao spreman odgovor.

To znači da budući donosilac odluka poziv upućuje kada primi prijavu. Važan princip zakona je da ne obavezuje budućeg donosioca odluka. Mi smo naznačili da ćemo to razmotriti na isti način na koji bismo razmotrili sve druge. Veoma smo otvoreni za razmatranje„, rekao je Houk.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare