PUTIN POSLAO MOĆNU PORUKU NATOU I SAD: NATO JE POKAZAO ŠTA JE KAD JE RAZARAO BEOGRAD!

Ruski predsednik Vladimir Putin je na pitanje novinara nakon sastanka s nemačkim kancelarom Olafom Šolcom u Moskvi da li će biti rata s Alijansom, izneo krajnje diplomatski odgovor, prenosi Republika.

Ruski predsednik Vladimir Putin je nakon sastanka s nemačkim kancelarom Olafom Šolcom u Moskvi poslao nikad moćniju poruku Zapadu, predvođenog SAD i NATO, dotakavši se i zločinačkog bombardovanja Jugoslavije i Beograda 1999. godine.

On je, naime, na zajedničkoj konferenciji s nemačkim zvaničnikom, između ostalog, odgovarao i na pitanje da li će biti konflikta ruske vojske i Alijanse. 

– Rusija ne može da zažmuri na to kako SAD i NATO sasvim slobodno i u svoju korist tumače princip

nedeljive bezbednosti -počeo je Putin i naglasio da za NATO započinjanje rata zbog Ukrajine ne bi bilo ništa novo budući da je taj Savez već jednom to učinio protiv naše zemlje.

– To je loš primer – poručio je ruski predsednik, istakavši da Rusija ne želi rat, zbog čega je i iznela predloge o bezbednosti u Evropi.

Kako je istakao, prenosi Sputnjik, stanje kakvo je sada u Donbasu jednako je s genocidom.

– Nasilno obuzdavanje Rusije od strane Zapada Moskva doživljava kao pretnju bezbednosti zemlje – naglasio je Putin. 

Što se tiče Severnog toka 2, on je istakao kako je u pitanju komercijalni projekat koji je završen i spreman za rad. Međutim, poručio je da će Rusija nastaviti sa isporukama gasa preko Ukrajine i posle 2024, ako bude potražnje i rentabilnosti.

Razgovor Putina i Šolca je trajao više od tri sata.
 
UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare