Sutra se RASPUŠTA Narodna skupština zbog vanrednih parlamentarnih izbora!

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici predlog da predsednik Republike Srbije raspusti Narodnu skupštinu.

Sve svoje aktivnosti u tehničkom mandatu, Vlada će nastaviti da obavlja svojim punim kapacitetom, u skladu sa ustavnim i zakonskim propisima, prenosi Blic.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je danas da će sutra biti raspuštena skupština radi održavanja vanrednih parlamentarnih izbora i poručio da mu je bila čast da bude predsednik parlamenta.

Dačić je rekao da je od 3. avgusta 2020. do 14. februara skupština razmatrala i odlučivala o 435 tačaka dnevnog reda, da je donela 265 zakona, od kojih je 241 bilo u redovnom postupku.

Kako je napomenuo, u tom periodu je održano 67 sednica Narodne skupštine koja je zasedala 136 dana.

Za vreme ovog mandata, bez obzira na primedbe i sumnjičenja, skupština je uspela da donese nekoliko akata veoma važnih za budućnost, a jedan od njih je promena Ustava, ukazao je Dačić.

Prema njegovim rečima, uspešno je vođen međustranački dijalog, a rezultat je da će sve stranke učestvovati na izborima i da niko neće moći da traži alibi u navodno lošim izbornim uslovima, iako će, ocenjuje, takvih pokušaja biti.

Pokazali smo da se dijalog može i treba voditi u parlamentu, rekao je Dačić i podsetio da je skupština usvojila i Kodeks ponašanja poslanika.

Takođe, naveo je da je skupština pozitivno ocenjena od strane evropskih institucija kada je reč o broju zakona po hitnom postupku.

Zahvalio je svima na predanom radu.

Ne znam da li će sutra biti kraj ili novi početak, ali želim svima da zahvalim na saradnji”, rekao je Dačić i istakao da mu je bila čast da vodi parlament.

Obraćanje je završio rečima: Živela Srbija!

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare