Novih 100 EVRA pomoći od države! Evo ko ima pravo da se prijavi

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da mladi od 16 do 29 godina mogu u junu da očekuju dodatnu pomoć države u iznosu od 100 evra.

Mali je to rekao u Skupštini Srbije obrazlažući dopune Zakona o privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 19 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti kovid-19.

„Mi ćemo svima koji se budu prijavili, novac prebaciti 1, 2. i 3. juna“, rekao je Mali prenosi Alo.

Oni koji su se prijavili za pomoć koja je uplaćena u februaru ne moraju ponovo da se prijavljuju, a mladi koji su u međuvremenu napunili 16 godina se prijavljuju od 16. do 31. maja.

Mali je kazao da je više od million mladih dobilo pomoć države.

„Za nas je ovo izuzetno važna pomoć, hteli smo da pokažemo snagu naših javnih finansija. U poslednje dve godine u vreme najteže krize naša zemlja je izdvojila 8,7 milijardi evra, odnosno preko 18 odsto BDP-a da pomogne i privredi i građanima“, rekao je Mali.

On je istakao da je država ispunila svako obećane koje je dala u dan, i dinar.

„Pokazali smo koliko je država jaka, to je slika potpuno drugačije Srbije koja pobeđuje u ekonomiji. Isplata mladima je još jedna potvrda uspešne i odgovorne ekonomske politike“, poručio je ministar finansija.

Podsetio je da je prošle nedelje najstarijim sugrađanima isplaćeno po 20.000 dinara, navodeći da je to najveća pomoć koju su penzioneri pojedinačno dobili.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare