SRPKINJA U AUSTRIJI NAPRAVILA MUČILIŠTE ZA ŽIVOTINJE Policija otkrila horor u kući, držala pse zaključane u podrumu i po sobama punim izmeta, BEZ HRANE I VODE!

Srpska državljanka (31) uhapšena je u mestu Holabrun u Austriji jer je navodno držala kućne ljubimce za ilegalnu prodaju u nehumanim uslovima.

Kako je saopštila austrijska policija, a prenosi Blic, srpska državljanka je privedena, a iz dva objekta spašeno je 16 pasa i dva zeca.

– Istražitelji su prvi put saznali za staru kuću sa podrumom na ovom imanju, kada je jedan meštanin prijavio da od novembra prošle godine čuje lavež pasa – prenose austrijski mediji.

Zvaničnici su posumnjali da se podrum koristi za ilegalni uzgoj štenaca ili kao usputna stanica za ljubimce pre preprodaje, pa su po nalogu ušli u kuću u prisustvu državnog veterinara.

– U zgradi se osećao jak i neprijatan miris. U frižideru koji nije bio priključen na struju nalazila se tečnost katastrofalnog mirisa, a istražitelji su utvrdili da su psi boravili u prostoriji punoj psećeg izmeta, urina, otpada i ostataka – opisali su svedoci za austrijski NoeOrf.

Oni dodaju da se čula glasna muzika, koja je očigledno bila tu kako bi prigušila lavež pasa.

Dva mlada rotvajlera pronađena su u u podrumu, a četiri šteneta sibirskog haskija bila su iza drvene pregrade.

Policija je ušla u trag Srpkinji nakon što je automobil bečkih registarskih oznaka došao do kuće, verovatno kako bi preuzeo neko od štenaca. U autu su bili takođe državljani Srbije stari 20 i 11 godina.

Stariji muškarac, za koga se sumnja da je umešan u trgovinu kućnim ljubimicima, nalazi se pod istragom, a on je austrijskoj policiji dao podatke o svojoj saradnici.

– U domu optuženog zatečena je slična scena kao i u kući optužene Srpkinje. Mladi mužjak rotvajlera pronađen je u prostoriji okružen izmetom i urinom. Šest štenaca haskija i dva zeca bili su zaključani u podrumu, a nekoliko drugih pasa je bilo zaključano u pomoćnoj zgradi u bašti, koji nisu imali ni hranu ni vodu – prenosi NoeOrf.

U kući pronađene su i dve vakcinalne karte pasa i pismena zabeleška o prodaji šteneta rotvajlera po ceni od 750 evra, koji zbog akcije policije nije predat u ruke vlasniku.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare