LAŽNI HUMANITARAC OSTAJE IZA REŠETAKA: Vojkanu Krstiću određen pritvor

Viši sud u Beogradu kasno noćas prohvatio je predlog tužilaštva i odredio Vojkanu Krstiću pritvor do 30 dana.

Kako nezvanično saznajemo, pritvor mu je određen kako ne bi uticao na svedoke i da ne ponovi krivično delo.

Krstić, koji se u javnosti predstavlja kao humanitarac i načelnik Spasilačkog centra Srbije, osumnjičen je za zloupotrebu položaja službenog lica, dok se D. T. (66), D. O. (60) i Ž. P. (61) terete za zloupotrebu službenog položaja, navodi se u saopštenju MUP. Osim njih privedeni su i V. J. i N. P., a navodno, svi su zaposleni u opštinskim upravama.

Krstić se sumnjiči da je tokom 2019. i 2021. godine, na osnovu zaključenih ugovora o pružanju usluga odnošenja smeća i šuta sa opštinama Čukarica, Vračar i Zvezdara, sačinjavao račune u ime i za račun ovog privrednog društva sa netačnim – uvećanim vrednostima izvršenih usluga, a koje je dostavljao na naplatu. Računi su naplaćeni na teret budžeta navedenih gradskih opština, a po osnovu kojih je pribavljena protivpravna imovinska korist u ukupnom iznostu preko 10 miliona dinara, navelo je tužilaštvo.

Službena lica zaposlena u opštinskim organima, sumnjiče se da su zloupotrebom službene dužnosti i to sastavljanjem službenih isprava neistinite sadržine i odobravanjem plaćanja fakturisanih usluga bez dokaza o tačnosti podataka – vrednosti izvršenih usluga omogućili pribavljanje protivpravne imovinske koristi Krstićevom preduzeću.

Osumnjičeni se terete za krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i zloupotreba službenog položaja. Krstić je inače poznat investitorima i vlasnicima građevinskih firmi u Beogradu koji su ga u više navrata optužili da ih ucenjuje, zahtevajući od njih da šut i otpad sa gradilišta voze na njegove divlje deponije, na čemu on zarađuje velike sume novca, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare