SASLUŠAN VOJKAN KRSTIĆ: Evo šta je rekao u tužilaštvu

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su na saslušanju vlasnik firme „Elita gradnja“ d.o.o. Beograd Vojkan Krstić, koji je poznat i kao prvi čovek Spasilačkog centra Srbije i troje zaposlenih u beogradskim opštinama negirali da su počinili zloupotrebe kojima su oštetili budžete opština za koje se terete.

Nakon saslušanja Odeljenje za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu predložilo je sudu da odredi pritvor prema Krstiću i D. O, D.T. i Ž.P, prenosi Kurir.

Odluku o pritvoru će doneti sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

Članica opštinskog veća opštine Čukarica V.J. i načelnik Odeljenja za komunalne delatnosti iz opštine Zvezdara N.P. juče su saslušani u tužilaštvu nakon čega su pušteni da se brane sa slobode uz meru zabrane prilaska i komunikacije sa svedocima.

Sedmi osumnjičeni u ovom slučaju nije uhapšen po nalogu tužioca, jer je oboleo od covida 19.

Krstić se sumnjiči da je tokom 2019. i 2021. godine, na osnovu zaključenih ugovora o pružanju usluga odnošenja smeća i šuta sa opštinama Čukarica, Vračar i Zvezdara, sačinjavao račune u ime i za račun ovog privrednog društva sa netačnim – uvećanim vrednostima izvršenih usluga, a koje je dostavljao na naplatu.

Računi su naplaćeni na teret budžeta navedenih gradskih opština, a po osnovu kojih je pribavljena protivpravna imovinska korist u ukupnom iznostu preko 10 miliona dinara, navelo je tužilaštvo.

Službena lica zaposlena u opštinskim organima, sumnjiče se da su zloupotrebom službene dužnosti i to sastavljanjem službenih isprava neistinite sadržine i odobravanjem plaćanja fakturisanih usluga bez dokaza o tačnosti podataka – vrednosti izvršenih usluga omogućili pribavljanje protivpravne imovinske koristi Krstićevom preduzeću.

Osumnjičeni se terete za krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i zloupotreba službenog položaja.

Krstić je inače poznat investitorima i vlasnicima građevinskih firmi u Beogradu koji su ga u više navrata optužili da ih ucenjuje, zahtevajući od njih da šut i otpad sa gradilišta voze na njegove divlje deponije, na čemu on zarađuje velike sume novca.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare