ODBRANA BELIVUKA, MILJKOVICA I JANKOVICA PRED CRNOGORSKIM TUŽIOCEM: PONUDILI PASOŠE KAO DOKAZ DA NISU BILI U CRNOJ GORI U VREME UBISTVA KAPETANA

Veljko Belivuk, Marko Miljković i Nebojša Janković, danas su u prostorijama Tužilašta za organizovani kriminal saslušani u postupku koje je crnogorsko pravosuđe pokrenulo protiv njih zbog sumnje da su oteli a potom ubili Mila Radulovića, zvanog Kapetan 14. oktobra 2020. godine. Kako prenosi Blic, sva trojica su negirala izvršenje krivičnog dela, tvrdeći da u vreme ubistva nisu čak ni bili u Crnoj Gori.

– Oni su tokom saslušanja izjavili da mogu da dostave pasoše kao dokaz da nisu ulazili u susednu državu – kaže izvor.

Međutim, u vreme izvršenja ovog krivičnog dela za njih je na snazi bila zabrana ulaska u Crnu Goru, i tužilaštvo Crne Gore im na teret stavlja da su u zemlju ušli ilegalno.

Belivuk, Miljković i Janković su prvi put ispitani ovim povodom 1. decembra, kada su, kako je Tanjugu tada rečeno u njihovoj odbrani, negirali krivična dela za koja se terete i izneli svoju odbranu, tvrdeći da u vreme tih ubistava nisu ni bili na teritoriji Crne Gore i da nemaju nikakva saznanja u vezi sa ubistvima za koja ih tereti crnogorsko tužilaštvo.

Crnogorsko tužilaštvo ih tereti za ubistva Damira Hodžića, Adisa Spahića i otmicu Mila Radulovića zvanog Kapetan.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore Belivuku, Miljkoviću kao i Nebojši Jankoviću i Ratku Živkoviću na teret krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo.

Belivuk ima svojstvo organizatora, a ostali članova.

Protiv Belivuka i Miljkovića tužilaštvo za organizovani kriminal vodi još tri istrage, za teško ubistvo Nikole Mitića, za teško ubistvo Gorana Mihajlovića i zbog pranja para.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare