PRONAĐEN ALEKSA STANKOVIĆ posle mesec i po dana! Ovo je rekao policiji

Aleksa Stanković pronađen je živ i zdrav u Beogradu, prenosi Blic.

Intenzivnim operativnim radom pripadnika MUP-a, PU Kruševac i PU Beograd, kako Kurir prenosi, mladić je lociran u jednom stanu na Vračaru gde je pronađen u dobrom i stabilnom zdravstvenom stanju.

Kako je izjavio policiji, svojevoljno je otišao od kuće, a ne pod prisilom.

Policija u saradnji sa nadležnim službama nastavlja rad na ovom slučaju.

Njegova majka Olivera nedavno je rekala da sumnja da je njenom sinu neko preko interneta ponudio posao negde u inostranstvu i da je zato otišao. Sumnja, međutim, da je sve bila laž na koju je Aleksa naseo.

– Poslednji put kada sam ga videla bio je 28. decembar oko 6.30 ujutru kada me je ispratio na posao. Ponašao se najnormalnije, nije radio ništa zbog čega bih posumnjala da će otići. Kada sam se vratila kući, njega nije bilo. Pogledala sam celu sobu i u ormaru nije bilo ni njegove garderobe. Na ekranu kompijutera je pisalo: „Ako mi se tamo ne svidi, vratiću se“.

„Živeo je u virtuelnom svetu“

Olivera je govorila da je Aleksa bio povučen, da nije izlazio, nije imao loše društvo, da je po ceo dan igrao igrice i imao virtuelne prijatelje. Upravo zbog toga sumnja da mu je neko tako dao lažnu ponudu za posao na koju je naseo.

– On je bio dobar đak, dobre ocene je imao. On je samo dete. Kad god je igrao igrice držao je slušalice na ušima. Oduvek je hteo da ode u inostranstvo da radi. Znao je i strane jezike. Verujem da je dobio ponudu za posao koju nije hteo da odbije i da je otišao. Sa sobom je poneo i svedočanstva i sva dokumenta koje je imao. Jedino što me buni je što nije do sada prešao granicu, a prošlo je mnogo dana. Ne znam ni da li je podneo zahtev za vizu, ništa ne znam – priča neutešna majka i dodaje:

– Kada je otišao, obrisao je sve sa kompijutera i na njemu ništa nije ostalo. Policije je bila u stanu i uzela kućište računara i sveske u kojima je Aleksa pisao razne šifre, kako bi uspeli da nađu neki trag, ali do sada nemam nikakvu novu informaciju. Mnogo mi je teško, moram da budem jaka, ali ubija me ova neizvesnsost – priča neutešna majka.

Ona navodi da je imala dobar odnos sa sinom, te da joj je poveravao svaku sitnicu i da nikada ne bi pomislila da će otići od nje.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare