PORODICA KRSTOVIĆ PONUDILA 1,2 miliona policiji! Budo Banana i njegova ćerka daju jemstvo samo da ih puste da se brane sa slobode

Višem sudu u Podgorici danas je položeno jesmtvo u iznosu od 1,2 miliona evra za Budimira Krstovića i njegovu ćerku Marinu, koji se terete za šverc više od 1.200 kilograma kokaina.

Sud će u predvidjenom vremenskom roku odlučiti da li prihvata ovo jemstvo u zamenu da se Krstovići u daljem toku postupka brane sa slobode, prenosi Blic.

Optuženi su ranije negirali optužbe da imaju bilo kakve veze sa zaplenjenim kokainom, a nadležne pozivaju da ovaj slučaj uporede sa slučajem zaplene kokaina u magacinu „Volija“od pre nekoliko dana.

– On je zatražio od nadležnih da uporede njegov slučaj sa slučajem zaplene kokaina u magacinu „Volija“ od pre nekoliko dana, ističući da mu se dogodila potpuno ista situacija kao i njegovom prijatelju Draganu Bokanu. Predočio je sudu da je na rasvetljivanju celog slučaja, zbog kojeg se sa ćerkom našao iza rešetaka angažovao bivšeg agenta DEA-e. Ponudili da im sud izrekne meru zabrane napuštanja stana uz nanogicu, oduzimanje putnih isprava kao i redovno javljanje policiji – prenosi Dan.

Crnogorski mediji navode da je Budo Banana poručio da je saznao da je bio „na merama“ godinu dana i dodao da „bi se pre ubio, nego dao svom detetu da prodaje drogu“.

– Na moju sreću, nikada nisam ni video kokain. Tražim da se moj slučaj uporedi sa slučajem „Volija“ i da se utvrdi da ni ja ni Bokan nemamo nikakve veze sa drogom. Smatram da je ovo meni namešteno radi policijsko – političke priče. A vidi se da je isti slučaj i sa „Volijem“. Pre bih se ubio nego što bih svom detetu rekao da se bavi prodajom droge – rekao je, kako prenose Vijesti, Budimir Krstović.

Istraga u toku

Da li su Marina (27) i njen otac Budimir Krstović, poznatiji kao Buda Banana, iskoristili svoje brojne veze, što sa pripadnicima škaljarskog klana, što s tužiocima i biznismenima, kako bi u Crnu Goru, s tovarom južnog voća, prošvercovali 1,4 tone kokaina, predmet je istrage crnogorskih pravosudnih organa. Za sada je jasno da je tovar droge vredne 100 miliona evra stigao baš u njihov hangar u selu Mojanovići kod Podgorice i da je Marina na saslušanju, kako navode crnogorski mediji, rekla da je banane naručila od dobavljača s kojim godinama sarađuju i da sa drogom nema nikakve veze.

Marina i Budimir privedeni su kada je u njihovom hangaru pronađen praćeni tovar kokaina, potom ekspresno pušteni da se brane sa slobode. Ovakvu odluku doneo je pre nekoliko dana sudija za istragu Radomir Ivanović, inače kum porodice Krstović. Da nije bilo pritiska javnosti i žalbe tužioca s obzirom da se radi o najvećoj zapleni droge u Crnoj Gori, Krstovići bi se sada branili sa slobode, međutim odluka sudije je preinačena i ocu i ćerki je određen pritvor do 30 dana.

Da je Buda Banana imao veze i sa škaljarskim klanom, crnogorski mediji navode, da je on stric Igora Krstovića, inače istaknutog člana ove kriminalne grupe.

Sada se sumnja da je možda upravo za ovaj klan droga bila namenjena, iako Krstovići svoju odbranu za sada baziraju na tome da im je droga ubačena u tovar banana koje su regularno naručili od snadbevača s kojim godinama sarađuju.

Inače Igor Krstović ranjen je u ratu „škaljarskog“ i „kavačkog“ klana prošle godine u januaru. Na njega je tada u naselju Balijače u Podgorici, na stotinjak metara od kuće u kojoj živi, dok je vozio svoj automobil marke „mercedes“, ispaljeno više od 20 metaka. Pogođen je u grudi, stomak i natkolenicu.

Košarkaške veze

Buda Banana 2015. godine bio je izabran u petočlanu radnu komisiju koja je vodila KK „Partizan“ do izbora novog predsednika ovog kluba. U to vreme, njegova ćerka Marina redovna je bila u sedištima na parketu gde je pratila utakmice i bodrila košarkaše. Svojom lepotom i tada je privlačila pažnju medija koji su pratili utakmice, a navijači su voleli da je vide na tribini.

Banana je bio u radnoj komisiji dok na čelo KK „Partizan“ nije izabran Nikola Peković. Pekovićev venčani kum inače je Duško Šarić, brat Darka Šarića koji je pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe koja je švercovala kokain iz Južne Amerike.

Iz Južne Amerike stigao je, kako se sumnja, i kokain koji je pronađen u hangaru porodice Krstović.

Košarkaški trener Partizana Duško Vujošević povodom hapšenja Bude Krstovića za portal Dan rekao je da veruje da Krstović nema nikakve veze sa švercom kokaina.

Nedavna zaplena gotovo tone i po kokaina visokog kvaliteta u Crnoj Gori i dalje je u centru pažnje javnosti, a podgorička Pobjeda danas piše da su celom akcijom rukovodili strani operativci. Droga je pronađena u kontenjnerima sa banama, a operativci su, piše list, utvrdili da je tri kontejnera tog voća poručila Marina Krstović od dobavljača „Co ex Friuit S. A.“ iz Ekvadora za kompaniju „San Francisko koja je u vlasništvu njenog oca.

Kako prenose crnogorski mediji, Marina je, prema saznanjima Pobjede, odmah nakon pronalaska droge, policajcima ponudila imena i kontakte dobavljača, kao i uvid u poslovnu korespondenciju.

Ona je pred policajcima u njenoj kući, piše list, pozvala telefonom dobavljača Karlosa Falkezija, koji joj je saopštio da je pošiljka koju joj je uputio prošla sve neophodne kontrole u luci Bolivar u Ekvadoru, ali da ne može sa sigurnošću da tvrdi što se desilo sa tovarom na putu do Crne Gore.

Jedinica za borbu protiv narkotika ekvadorske policije dala je odobrenje da brod „Katfa” sa kontejnerima banana, koje je poručila firma Budimira Krstovića (66) iz Podgorice, isplovi iz luke Bolivar u Ekvadoru i nastavi planiranu rutu prema Evropi, jer je nakon detaljnih provera utvrđeno da na njemu nema droge, navodi Pobjeda, pozivajući se na svoja saznanja.

Očito je, kažu, da su strane službe, pod koodinacijom američke DEA, imale informaciju da će veća količina narkotika biti ubačena u brod.

Zato je praćeno kretanje broda i postoje dve mogiućnosti: da je kokain unesen na brod tokom transporta na moru ili tokom pretovara u Panami.

Ono što je utvrđeno je da je brod “Šarlot” iz italijanske luke Đoja Tauro preuzeo kontejnere sa naručenim bananama i prevezao ih do Luke Bar.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare